Vali Toprak, Yama Dağı'nda İncelemelerde Bulundu

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Hekimhan ilçesi Yama Dağı'nda yapımı süren kayak merkezinde incelemelerde bulundu.

Beraberindeki heyetle Hekimhan Yama Dağı Kayak Merkezine giden Vali Toprak, burada Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'dan tesisin yapımı konusunda bilgi aldı.

Tesisi gezen Toprak, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesisin Yama Dağı için ideal olduğunu, ancak ulaşımın planlanmadığını belirtti.

Bölgede karın kayak merkezi için uygun olduğunu ifade eden Vali Toprak, şunları kaydetti:

'Kar çok güzel olabilir. Ama buraya ulaşacak insanlar nasıl gelecek o planlanmamış. Biz, şimdi direkt olarak ve bir sonbahar gününde, herhangi bir problem olmayan bir günde 2 saatte ulaştık. Kar mevsiminde kış, tipi ve buz şartlarında buraya geldiğimiz yoldan ulaşmak mümkün değil. Geldiğimiz yolun 14 kilometresi Karslılar Köyü yol ayrımına kadar büyükşehir belediyemiz tarafından yapılacak. Ama Karslılar Köyü yol ayrımından kayak tesisinin olduğu yere kadar kış şartlarında çıkmak mümkün değil. Bunun ispatı da yukarıda olan askeri radarın kış şartlarında Karslılar Köyü yol ayrımına kar üstü araçlarla inip ilgili malzemelerini veya insanları alarak yine aynı araçlarla nakil yaptıklarıdır. Dolayısıyla kayakçıların bu şekliyle gelmesi mümkün değil.'

Malatya Büyükşehir Belediyesi ilgilileriyle görüştüklerini aktaran Toprak, Karslılar Mahallesi'ne kadar standartları geliştireceklerini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca telesiyej ve diğer mekanik sistemlerin kurulması için gönderilen 5 milyon lira bulunduğunu hatırlatan Vali Toprak, '5 milyona mekanik sistemleri kurabiliriz. Burada bir problem yok. Ancak mekanik sistemler kursak dahi buraya insanların ulaşması, işletilmesi, kayak sistemlerinin yürümesi mümkün değil. O zaman bizim çimenlik yola 5 milyonu Kültür ve Turizm Bakanlığımızın onayını alarak mekanik sistemlerden önce insanların buraya kayak yapmaya ulaşacak yolun altyapısını yapmamız, sonrasında mekanik sistemlerinin kurulması daha mantıklı ve makul geliyor.' diye konuştu.

Malatya Valisi Toprak, tesiste eksiklikler bulunduğunu aktararak, şöyle devam etti:

'Su deposu, yakıt tankı, elektrik trafosu yan yana yapılmış ve herhangi birisinde bir arıza oluşursa içeriye girip müdahale etmesi veya yapması mümkün değil. Elektrik trafosu ve panosu dışarıda. Binanın kışın etrafı 7-8 metre karla kaplanıyor. Trafo da karın altında kalıyor. Bunların acilen düzenlenmesi gerekiyor. Sadece kayak merkezi olarak değil, yaz mevsiminde de yayla turizmine hizmet edecek şekilde bir alt yapıya büründürmemiz lazım. Yoksa bu bina, bu kadar para boşa gitmiş olur.'

Kaynak: AA