Turgutlu'da 3. Yörükler Şenliği

Değişik illerden yörük derneklerinin katılımıyla düzenlenen şenlikte, atlı okçuluk, cirit ve halk oyunları gösterileri yapıldı.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, değişik illerden gelen 70 yörük derneğinin katılımıyla 3.Yörükler Şenliği düzenlendi.

Turgutlu Kaymakamlığı, Turgutlu Belediyesi ve Turgutlu Yörükleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen şenlik, Koza Pazarı Meydan'ından kortej yürüyüşü ile başladı. Yörüklerin geleneksel kıyafetleriyle mehter marşları eşliğindeki yürüyüş, ilçe sakinlerinden büyük ilgi gördü.

Kortej yürüyüşünün sona erdiği Irlamaz Vadisi Sosyal Tesisleri'nde kurulan yörük çadırlarından vatandaşlara ayran, sucuk, keşkek, bulgur pilavı ve geleneksel yemek 'topalak' ikram edildi. Şenlik, Balıkesir Karesi Atlı ve Okçuluk Kulübü, Selendi Atlı Cirit Kulübü ile halk oyunları ekiplerinin gösterileri, halk ozanlarının atışmaları ve yerel sanatçıların konserleri ile devam etti.

Turgutlu Yörük Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mestan Avşar, Turgutlu Yörükleri olarak, Yörük kültürü, örf ve adetlerini yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri şenlikte, Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajı vermek istediklerini ifade eden Avşar, 'Son 3 yıldır geleneksel olarak örf ve adetlerimizi sergilediğimiz, gerek kıyafet gerek çadır gerekse göç kervanımızla düzenlediğimiz faaliyette Türkiye’mizi anlatıyoruz. Bu birlik ruhu ile bizleri kimse yıkamaz.' diye konuştu.

Yörük Şenliği'ne Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Türk Dünyası Yörük ve Türkmen Başkanı İrfan Tatlıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA