Osmanlı Tarihine Işık Tutan Proje Altın Karınca İle Ödüllendirildi

Bilecik Belediyesi, Türkiye’nin en prestijli yerel yönetim ödülü olan Altın Karınca Ödüllerinde Osmanlı tarihine ışık tutan ’Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi’ projesi ile ödüle layık görüldü.

Osmanlı Tarihine Işık Tutan Proje Altın Karınca İle Ödüllendirildi
Marmara Belediyeler Birliği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ’Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri’ Beşiktaş’ta düzenlenen organizasyonda sahiplerini buldu. Belediyelerin uyguladığı başarılı projeleri ödüllendirerek iyi uygulama örneklerinin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan yarışmaya, yüzlerce belediye birbirinden başarılı projelerle katıldı.

8 farklı kategoride 88 ödülün verildiği Altın Karınca Belediyecilik Ödüllerinde Bilecik Belediyesi de hazırladığı örnek proje ile ödüle layık görüldü.

Osmanlı tarihine ışık tutan "Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesi" ile Kültür-Sanat kategorisinde ödül alan Bilecik Belediyesi, hazırladığı proje ile gençlerin tarihi ile bağ kurmasında önemli bir eğitim programını da üstlendi.

Bilecik Belediyesi’nin örnek projesine ödül

Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Projesinin Bilecik’in tarihinin gelecek nesillere aktarılması ve gençlerin tarihiyle aralarında sıkı bir bağ oluşturabilmesi amacıyla hazırlanan bir proje olduğunu belirten Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Osmanlı Padişahlarının Tarih Şeridi adı altında, özvatanları Bilecik’te dedeleri Şeyh Edebali huzurunda buluştuğu anlayışını simgelize eden bir proje ile ödüle layık görüldük. 36 tane Osmanlı Padişahının hayat hikayesinin anlatıldığı yaklaşık 6 bin metrekarelik bir alan üzerinde onların kendi dönemlerine ilişkin olarak yapmış olduğu eserlerin görsel olarak sergilendiği ve girişinde 3 boyutlu bir sinema ile Osmanlı Devleti’nin kuruluşunun fethinin anlatıldığı, çok özel mekanların sergilendiği bir eğitim ve mensubiyet projesini düzenledik" dedi.

Proje ile Osmanlı tarihine kısa ve özet bir bakış sergilendi

Padişahların kendi seslerinden çocuklara kendi hayatlarını anlatıyor olmasının çocukların tarihi ile yakınlık kurmasında büyük öneme sahip olduğunu belirten Başkan Yağcı, "Bu şekilde onlarla aralarındaki manevi bağı ortaya koyuyorlar. Aynı zamanda bir eğitim projesi, maalesef bizim en fazla bilmemiz gereken ama en az öğrendiğimiz konu tarihimiz ve yalın tarihimiz. Osmanlı tarihine kısa ve özet bir bakışı sergileyerek Marmara Belediyeler Birliği gibi çok köklü bir kurumda dereceye girmesi, takdir alması, bizleri de mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: İHA