Okul Yolu Artık Neşe Dolu

Karşıyaka Belediyesi, kışın zor şartlarında köylerden okula ulaşımda zorluk yaşayan öğrenciler için örnek bir uygulamaya daha imza attı. İlçenin iki köyüne ücretsiz servis sağlayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, çocukların ve velilerin yüzünü güldürdü.

Okul Yolu Artık Neşe Dolu
Karşıyaka Belediyesi; Yamanlar ve Sancaklı köylerinde ikamet eden öğrencilerin, zorlu kış aylarında yıllardır süregelen okul yolu ulaşım sorununu, ücretsiz servis formülü ile çözdü. Eğitim sezonunun başlaması ile birlikte, ortalama 15 kilometre uzaklıktaki okullara gitmek için ulaşım zorluğu yaşayan öğrenciler için uygulama devreye sokuldu.

Anlamlı teşekkür

Bugüne kadar zor koşullarda okullarına giden Sancaklı’dan 15 öğrenci, Yamanlar’dan ise sekiz öğrenci, yeni sezonda ücretsiz servislerinden yararlanmaya başladı.

Belediyenin bu uygulaması ailelerin ve öğrencilerin yüzünü güldürdü. Öğrenciler “Artık okula geç kalma sorunumuz yok” derken, veliler “Çocuklarımızı güvenle okula gönderiyoruz. Gözümüz arkada kalmıyor. Karşıyaka Belediyesi’ne ve Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ediyoruz” dedi.

"Küçük dokunuşlar, büyük mutluluklar"

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Aydınlık yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımız, her şeyin en iyisini hak ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışımızla; özellikle ihtiyaç sahibi olan ve dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklarımıza spordan eğitime kadar her alanda fırsat eşitliği sunmak için çaba harcıyoruz. Küçük dokunuşlarla, büyük mutluluklar yaratmaya çalışıyoruz. Yamanlar ve Sancaklı köyleri için başlattığımız bu yeni uygulama da hem evlatlarımızın hem de ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak. Çocuklarımız için tüm imkanlarımızı seferber ederek, en iyi hizmetleri sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA