Mısır'da Bombalı Saldırı

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi öldü.

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde elektrik şirketine ait bir aracı hedef alan bombalı saldırıda 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısır Elektrik ve Yenilebilir Enerji Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Sina vilayetinin Ravda bölgesinde yola tuzaklanan patlayıcının hükümete bağlı elektrik şirketine ait aracın geçişi sırasında infilak ettiği belirtildi. Saldırıda 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Sina Yarımadası'nda dün güvenlik güçlerine yönelik saldırılarda 5 polisin hayatını kaybettiği, 9 askerin yaralandığı bildirilmişti.

Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını 'Sina Vilayeti' olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor. 'Sina Vilayeti' örgütü bölgede sık sık askeri hedeflere saldırılar düzenliyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı da Eylül 2013'ten bu yana başta Sina olmak üzere birçok ilde 'terörist ve tekfirci' olarak adlandırdığı unsurlara yönelik operasyonlar düzenliyor.
Kaynak: AA