Malatya Valisi Toprak, Hekimhan'da Çeşitli Ziyaretlerde Bulundu

Malatya Valisi Mustafa Toprak, Hekimhan ilçesinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Toprak, ilçedeki ziyaretleri kapsamında yama dağı radar tesisini gezdi.

Erzurum Hava Radar Mevzi Komutanlığı’na bağlı 219 numaralı Hava Radar Kıta Komutanlığı Yama Dağı/Malatya radar tesisinde, tesis komutanı ve askeri personel tarafından karşılanan Toprak, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alarak, incelemelerde bulundu.

Tesis içerisinde yer alan radar cihazları ve cihazların çalışma prensipleri hakkında bilgi alan Toprak, burada görevli askere teşekkür etti. Askerlerin önemli bir görevi yerine getirdiklerini aktaran Toprak, askerlerin yaz günün de, ilkbaharda ve sonbaharda, özellikle kış aylarında 2 bin 700 metre rakımlı tepede gece gündüz demeden görevlerini yerine getirdiklerini belirterek, askerlerin çalışmalarından gurur duyduğunu kaydetti.

Askerlere başarılar dileyen Toprak, vatanına, milletine, devletine bağlı kahraman Türk askerinin her karış vatan toprağını koruduğu gibi deniz ve hava sahasının her karışını da büyük bir fedakarlıkla koruduğunu kaydetti.

Hasançelebi Mahallesindeki çalışmaları da inceleyen Toprak, mahalle girişine yapılan ve bir kısmı vatandaşlarca hibe edilen arazi üzerinde spor toto teşkilat başkanlığının katkılarıyla kapalı futbol sahasını gezdi.

Buranın güzel bir tesis olduğunu, kent merkeziyle ilçe merkezleri dışındaki mahallelerde spor tesislerini görmenin ayrı bir güzelliği bulunduğunu ifade eden Toprak, buradan şampiyon sporcuların yetişebileceğini belirtti.

Toprak, tesisin yanındaki etrafı taş duvarlarla örülen derenin bakımı için DSİ Malatya şube müdürlüğüne talimat vereceğini aktardı.

Ziyareti kapsamında ayrıca, Hekimhan Kaymakamı Tunahan Efendioğlu'dan ilçede eğitim ve öğretime yönelik taleplerini dinleyen Toprak, daha sonra Hekimhan ilçe Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Dilek'le Atatürk İlkokulu ve 75.Yıl İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yatılı Bölge Ortaokulu'nda incelemelerde bulundu.

Toprak ilçe merkezinde yer alan Atatürk İlkokulu yanındaki Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ait arazinin bir kısmının Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devri için ilgili şirketin olumlu görüş bildirdiğini kaydetti.

Şirkete taleplerini resmi olarak ileteceklerini aktaran Toprak, Başkan Millioğulları'ndan da gerekli imar değişikliğini yapmalarını istedi.

Kaynak: AA