Jandarmadan Servis Şoförlerine Eğitim

2017 eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla trafiğe katılan okul servis şoförlerine İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğünde görevli trafik görevlilerince eğitim semineri düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya Esnaf Sarayı toplantı salonunda gerçekleştirilen seminere, Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ethem Kurhan, Malatya İl Jandarma Komutanlığında görevli Trafik Tim Komutanı Astsubay Başçavuş Murat Dilek, Yardımcısı Uzman Jandarma Çavuş Kadir Avlar, Malatya İl Emniyet Müdürlüğü görevlileri ve 200'e yakın servis şoförü katıldı.

Seminerde, ilgililer tarafından yapılan sunumda okul servis araç şoförlerine trafikte uyulması gereken kurallar görsel olarak anlatıldı.

Son 5 yılda okul servis araçlarının karıştığı trafik kazalarında en çok ihlal edilen kurallar üzerinde durulan seminerde konuşan Trafik Tim Komutanı Astsubay Başçavuş Dilek, trafik kurallarına uyulmasının önemine dikkati çekerek, sürücülere 'Araçlarınızda geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, umutlarımızı ve yarınlarımızı taşıyorsunuz. Hata yapmak gibi bir lüksünüz yok. Çok dikkatli olmalısınız.' uyarısında bulundu.

Denetimlerde kullanılan okul servis aracı kontrol formunun ve trafikle ilgili broşürlerin dağıtıldığı seminerde, sürücülerin soruları da yanıtlandı.

Kaynak: AA