Beyşehir'de Skate Park, Akrobasi Gösterileriyle Tanıtıldı

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi tarafından kent merkezindeki göl kıyısına kurulan extrem spor alanı Skate Park, mehteran konseri ve akrobasi gösterileriyle tanıtıldı

Beyşehir'de Skate Park, Akrobasi Gösterileriyle Tanıtıldı
Beyşehir Belediyesi tarafından Vuslat Parkı içerisinde kurulan Skate Park, ilçede yaşayan kaykay ve paten sever gençlerin hizmetine sunuldu. Parkın hizmete girmesi nedeniyle Beyşehir Belediyesi tarafından tanıtım için gerçekleştirilen skateboard gösterisi parkur çevresinde toplanan ailelerin ve gençlerin yoğun ilgisini çekti. Antalya’dan gösteri amaçlı gelen aralarında Türkiye şampiyonalarında dereceye giren isimlerin de olduğu patencilerden oluşan ekip, Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri eşliğinde parkurdaki rampa iniş ve çıkışlarında zaman zaman taklalar atarak gerçekleştirdikleri akrobasi gösterileriyle izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı.

Beyşehir Belediyesi Mehter Takımı’nın gösterileri ile başlayan tanıtım programını Başkan Yardımcısı Halim Gümüşel ve meclis üyeleri ile birlikte izleyen Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Antalya’dan gelen sporculara gerçekleştirdikleri güzel gösterilerinden dolayı teşekkür etti. Beyşehir’in son yıllarda başta tekvando olmak üzere pek çok sportif branşta dünya çapında şampiyonluklar ve dereceler elde eden yıldız ve sporcular yetiştirdiğini hatırlatan Başkan Özaltun, Beyşehir’de tüm sportif branşlarda yetişen gençler için faaliyet alanı oluşturduklarını ifade etti.

Kaykay pisti konusunda gelen talepleri de dikkate aldıklarını belirten Özaltun, Beyşehir’de skate park konusunda sosyal paylaşım sitelerinden ve birebir görüşmelerinde kendilerine ulaşan gençlerin bu yönde alanlar istemesi üzerine çalışma başlattıklarını ve bir aylık bir süre içerisinde Konya’nın Denizinin kenarında bir ilki daha gerçekleştirerek kaykay pistini gençlerin ve çocukların hizmetine sunduklarını kaydetti.

"Skate Park Konya’da bir ilk olma özelliği taşıyor"

Bu tür park ve alanları oluştururken ana gayelerinin genç kuşağı internet kafelerden, kahvehane köşelerinden ve kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek olduğunu dile getiren Özaltun, bunun da en güzel yolunun bu tür alanların sayısını artırmaktan geçtiğini aktardı. Spor yapan, sağlam vücutlu, dinamik,sağlam ve dürüst karakterli, iyi ahlaklı gençler ve sporcular yetiştirerek bugünkü makamları yeni nesle gönül rahatlığı içerisinde bırakmanın arzusunda olduklarını dile getiren Özaltun, “Biz de yetişen gençlerimize bu yolda bir nebze de katkıda bulunabilmek için onların hizmetine yeni yeni alanları sunuyoruz. Konya’nın denizi olan Beyşehir Gölü’nün kıyısındaki bu alan sadece Beyşehir’de değil, Konya’da da bir ilk olma özelliğini taşıyor. Yani, Konya’nın 31 ilçesi içerisinde skate parkı, kaykay pistinin yapımını gerçekleştiren ilk ilçe Belediyesi olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah, yine diğer ilçe belediyelerimize bu konuda da güzel bir örnek olacağımızı umuyoruz” dedi.

Beyşehir’e skate parkı kuran şirketin Genel Müdürü Fatih Yalçın da, günümüzde gençlerin bu tür extrem sporlarına artan ilgisi neticesinde bu alanlara ihtiyaç duyulmaya başlandığını söyledi.

Kaynak: İHA