'Artık Güç Bilgi'dir'

Başbakan Binali Yıldırım, gençlere tavsiyelerde bulunarak, Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil, bilgi iş görüyor. Güç, bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekiyor" dedi.

'Artık Güç Bilgi'dir'
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Gençlik Kolları Gelişim Kampı programı kapsamında AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ile Ankara Kızılcahamam’da bir araya geldi.

Gençlere seslenen Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz’un geride kaldığını, 15 Temmuz’un doğurduğu kötü sonuçlardan süratle kurtulmak gerektiğini belirterek, "Biz OHAL ilan ettik, OHAL’i biz millete ilan etmedik, kendimize ilan ettik, hükümete ilan ettik. Niye? Çünkü bu alçak hainleri bir an önce temizlememiz lazım, artık milletin sürekli bunlarla meşgul olmasını, güvende miyim değil miyim? diye sürekli tedirgin olmasının önüne geçmemiz lazım, bunun için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şimdi yeni yeni oyunlar peşindeler. FETÖ sonuç alamadı, işi Bölücü Terör Örgütü’ne (BTÖ) havale etti. Bunlar hem 15 Temmuz’dan önce hem 15 Temmuz’dan sonra bir araya geldiler, işbirliği yaptılar. FETÖ 15 Temmuz’dan önce başarılı olamadığı için BTÖ’ye geldi dedi ki: ’Ya bizim işler ters gitti bize bir el atın, siz terör faaliyetlerini arttırın biz size ne istiyorsanız o desteği yapacağız’. Bacılarım, kardeşlerim verdiğiniz himmet paraları terör olarak dönüyor, terörün insanları öldüren kaynağı olarak dönüyor. Artık bırakın bu hainlerin peşinden gitmeyi, bizim hedefimiz, Cumhurbaşkanımız bunları 3’e ayırıyor, ’İbadet edenler, ticaret edenler, ihanet edenler’. Bizim hedefimiz ihanet edenlerle, bizim derdimiz hainlerle, sizin ibadet diye verdiğiniz o paraları oraya buraya peşkeş çekip ticaret adı altında millete silah doğrultanlara hesap sormaktır bizim hedefimiz" diye konuştu.



"DAMARLARIMIZIN İÇİNDEKİ MİKROPTUR BUNLAR"

İyi duygularla, burs veren, himmet eden, kurban bağışlayan, masum vatandaşlarla bir işleri olmadığını söyleyen Yıldırım, "Onlar bizim başımızın üstündedir, bizim derdimiz bu güzel duyguları sömürerek, dini duygularımızı istismar eden Türkiye düşmanlarıyla işbirliği yapan FETÖ terör örgütüyledir. Onun için, bize hiç kimse ’siz masum insanlarla uğraşıyorsunuz’ demesin. Bu örgüt, kapalı bir örgüt, bu örgüt şeffaf değil, bu örgütün ilişkilerini ortaya çıkarmak o kadar kolay değil. Bunu biliyoruz onun için de işimizin kolay olmadığınız söylüyoruz. ’Niye bunlar belli değil mi?’ Ben soruyorum, Genelkurmay Başkanı’nın onlarca yıl yanında bulunan, nefes alıp verişini bile takip eden bir adam gün geliyor ’Komutanım buraya kadar’ diyor elini kelepçelemeye kalkıyor. İşte böyle bir örgütten bahsediyoruz, en yakınınızda olabilir. Damarlarınızın içindeki mikroptur bunlar, bu mikropları tek tek bulup çıkaracağız, vücudumuzu temizleyeceğiz. Bunun için hiç kimse bize ders vermeye kalkmasın. Dostlarımız, darbeyi bir kenara bıraktılar ’Aman ne yapın edin de bunları fazla hırpalamayın’. Kardeşim o gece sen yaşananları gördün mü? Bu milletin halini gördün mü? O çocukların halini gördün mü? 12 yaşındaki torunum ’Dede, bunlar bizim askerlerimiz değil mi? Niye ateş ediyorlar? Niye insanları öldürüyorlar?’ diye sorunca ben ona cevap veremedim. Şimdi o cevabı veriyoruz, şimdi hukuk içinde bu cevabı Türk hakimleri, Türk savcıları veriyorlar. Hiç kimse bu ülkenin bu milletin değerleriyle hesaplaşmaya kalkmasın" ifadelerini kullandı.

"İHTİYACI OLAN BÜTÜN MAZLUM MİLLETLERE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

"İlkemiz belli düsturumuz belli" diyen Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

"Tek millet, tek vatan, tek devlet ve ay yıldızlı tek bayrak. Doğu’da, Güneydoğu’da verdiğimiz mücadele de bunun için. Evelallah Türkiye’yi hiçbir terör örgütüne teslim etmeyeceğiz. Sadece Türkiye’yi değil etrafımızdaki mazlum, günahsız kardeşlerimize de kucak açmaya devam edeceğiz. Suriye’de, Irak’ta, Filistin’de, Yemen’de, Afrika’da desteği, ihtiyacı olan bütün mazlum milletlere sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz böyle yapınca bazıları rahatsız oluyor ve Türkiye üzerinde başlıyorlar oyun oynamaya. Bildiğinizi geriye bırakmayın bu millet 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra sizin yapacaklarınız vız gelir. AK Parti sadece geçmişini değil, geçmişini bilerek geleceği inşa eden partinin adıdır. Geleceğimiz gençlerimizdir."

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU YATIRIM HAMLEMİZLE BU BÖLGEDE YAŞAYAN GENÇLERE DAHA FAZLA DESTEK VERECEĞİZ"

Kapatılan üniversitelerin ardından üniversite sayısının 184 olduğunu bildiren Başbakan Yıldırım, "Üniversitelerdeki yurt imkanı 190’lardan 700’lere yaklaştı. Lise, üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortasını 2 yıl süreyle karşılamaya devam ediyoruz. Öğrenimi devam eden, 25 yaşını aşmamış gençlerimizden pasaport harcı almıyoruz, yeni evlenecek gençlere çeyiz hesabı açıyoruz, onların evlenmelerini, yuva kurmalarını teşvik ediyoruz. İşini kurmak isteyen gençlere destek oluyoruz, bu destek hibe şeklinde ve kredi şeklinde. İlk kez işe giren gençlerimizin maaşının asgari ücret kadarını bir yıl boyunca devlet karşılıyor. İş kuran, kendi işini açan gençlerimizden 3 yıl boyunca vergi almıyoruz. Eylül ayında açıkladığımız Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlemize bu bölgede yaşayan gençlere daha fazla destek vereceğiz. Desteklerin ardı arkası gelmiyor devam ediyor" şeklinde konuştu.



"TÜRKİYE’Yİ BİLGİ TOPLUMUNA DÖNÜŞTÜRECEK HER PROJEYE DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Başbakan Yıldırım, "Eğer Türkiye’yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak bunun yolu teknolojiden geçiyor, bilgiye sahip olmaktan geçiyor. Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil, bilgi iş görüyor. Güç, bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekiyor. Hükümet olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da siz gençlerin önünü açmaya devam edeceğiz. Türkiye’yi bilgi toplumuna dönüştürecek her projeye desteğimiz artarak devam edecek. Sizlerin bir yandan kendinizi geliştirirken diğer yandan da siyasete aktif katılımlarınızı devam ettirmenizi istiyorum. Bilimde de, tarihte de, siyasette de, sosyal ilişkilerde de iletişime açık, donanım sahibi gençler olarak yetişmeniz bizim için çok önemli. Ancak hayatın en önemli gerçeklerinden birinin sabır olduğunu unutmayın, sabırla koruk üzüm olur. Sadece hissiyatla sadece duygularınızla değil bilim çağında aklınızla, mukayese gücünüzle, analiz yeteneğinizle kabiliyetinizi arttırarak var olmaya devam edebilirsiniz. Dar alanda oynanan oyunlar, kısır düşünceler, boş tartışmalardan daima uzak durun. Bu ülke, sabırla sizin yetişmenizi, emaneti devralmanızı bekliyor. Sizden öncekiler birçok zorluklarla yüzleşti, sayısız yanlışlarla sınandılar, sizin ve sizden sonraki nesillerin bu tür yanlışlarla sınanmaması için var gücümüzle çalışıyoruz. Artık Türkiye’de kaybolan yıllar, kayıp nesiller olmasın diye uğraşıyoruz. Türkiye’nin en güzel başarı hikayelerini bundan sonra sizler yazacaksınız. AK Parti Genel Başkanı olarak her birinizden Türkiye kadar büyük düşünmenizi istiyorum. Her şey Türkiye için" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İHA