Yıldırım'ın Pakistan Milli Meclis Başkanı Sadık İle Görüşmesi

Başbakan Yıldırım, Pakistan Milli Meclis Başkanı Sadık ile dün yaptığı görüşmede, Pakistan'ın terörle mücadele ve kalkınma çabalarında yanında olduklarını ve parlamenter diplomasi dahil, üst düzeyli diyaloğu sürdürerek, her alanda iş birliğini artırmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Pakistan Milli Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık ile dün yaptığı görüşmede, Pakistan'ın terörle mücadele ve kalkınma çabalarında yanında olduklarını ve parlamenter diplomasi dahil üst düzeyli diyaloğu sürdürerek her alanda iş birliğini artırmayı arzu ettiklerini belirtti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım Çankaya Köşkü'nde, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Toplantısı vesilesiyle Türkiye'de bulunan Sadık ile dün görüştü.

Görüşmede, Pakistan ile tarihe dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarına sahip olduklarını ifade eden Yıldırım, Pakistan'ın mutluluk, istikrar, güvenlik ve refahını Türkiye'ninkinden ayrı görmediklerini vurguladı.

Yıldırım, Pakistan'ın terörle mücadele ve kalkınma çabalarında yanında olduğunu ve parlamenter diplomasi dahil üst düzeyli diyaloğu sürdürerek her alanda iş birliğini artırmayı arzu ettiklerini kaydetti.

Konuk Meclis Başkanı Sadık ise Yıldırım ile aynı hissiyata sahip olduğunu, 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasında gerek Pakistan devleti ve milleti gerek Pakistan Milli Meclisi olarak güçlü bir dayanışma gösterdiklerini, bu çerçevede bir parlamenter heyeti Türkiye'ye gönderdiklerini, bundan sonra da kardeş Türkiye ile her alanda omuz omuza olacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA