Yıldırım'ın, İngiliz Bakan Duncan'ı Kabulü

Başbakan Yıldırım: '15 Temmuz menfur darbe girişiminin hemen ardından gerçekleştirilen ilk ziyaret bizim için anlamlı. Üst düzeyli diyaloğu sürdürerek, ikili ilişkileri her alanda geliştirmemiz gerekiyor'

Başbakan Binali Yıldırım, '15 Temmuz menfur darbe girişiminin hemen ardından gerçekleştirilen ilk ziyaret bizim için anlamlı. Üst düzeyli diyaloğu sürdürerek, ikili ilişkileri her alanda geliştirmemiz gerekiyor.' dedi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa ve Amerika'dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan'ı kabul etti.

Yıldırım, kabülde Duncan'la bir kez daha buluşmaktan memnuniyet duyduğunu, 15 Temmuz menfur darbe girişiminin hemen ardından gerçekleştirilen ilk ziyaretin kendileri için anlamlı olduğunu ifade ederek, 'Önceki günlerde Dışişleri Bakanı Boris Johnson da Türkiye'yi ziyaret etti. Üst düzeyli diyaloğu sürdürerek, ikili ilişkileri her alanda geliştirmemiz gerekiyor.' ifadesini kullandı.

Birleşik Krallık halkının AB'den ayrılmaya karar vermesinin ardından, AB ve Birleşik Krallık arasında yeniden tesis edilecek ilişkilerin çerçevesinin Türkiye açısından önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, özellikle AB ile Gümrük Birliği müzakereleri üzerinde olası etkileri açısından Brexit sürecini yakından takip ettiklerini belirtti.

Konuk Bakan Duncan da kabul için Başbakan Yıldırım'a şükranlarını iletti.

Müttefik Türkiye ile yeni dönemde her alanda ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediklerini kaydeden Duncan, bu çerçevede üst düzey ziyaretleri, karşılıklı olarak gerçekleştirmeye devam etme arzusunda olduklarını aktardı.
Kaynak: AA