Yıldırım'ın, Afganistan Halk Meclisi Başkanı İbrahimi İle Görüşmesi

Başbakan Yıldırım, Afganistan Halk Meclisi Başkanı İbrahimi ile dün yaptığı görüşmede, Afganistan'ın terörle mücadele ve istikrara kavuşma çabalarına gerek NATO çerçevesinde gerek ikili temelde destek vermeye devam edeceklerini belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım, Afganistan Halk Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi ile dün yaptığı görüşmede, Afganistan'ın terörle mücadele ve istikrara kavuşma çabalarına gerek NATO çerçevesinde gerek ikili temelde destek vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, 'İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği Toplantısı' vesilesiyle Türkiye'yi ziyaret eden Afganistan Halk Meclisi Başkanı İbrahimi ile dün Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi.

Görüşmede, Afganistan ile tarihe dayanan müstesna bağlara sahip olduklarını ifade eden Yıldırım, Afganistan'ın terörle mücadele ve istikrara kavuşma çabalarına gerek NATO çerçevesinde, gerek ikili temelde destek vermeye devam edeceklerini kaydetti.

Barış ve uzlaşı süreci ile Afganistan-Pakistan ilişkilerinde kalıcı bir güven tesisi çabalarına tam destek verdiklerini vurgulayan Başbakan Yıldırım, parlamenter diplomasi dahil üst düzeyli diyaloğu sürdürerek, Afganistan ile her alanda işbirliğini artırmayı arzu ettiklerini belirtti.

Konuk Meclis Başkanı İbrahimi de Başbakan Yıldırım'ın görüşlerini paylaştığını, kardeş Türkiye'ye gerek askeri ve güvenlik işbirliği, gerek insani yardımlar ve kalkınma alanlarında verdiği destek için şükran duyduklarını söyledi.

Kaynak: AA