Sığınmacı Çocuklara 'Uyum' Seti

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde yürütülen kampanya kapsamında, Osmaniye'de yaşayan ailelerin 6-11 yaşlarındaki çocuklarına Uyum (MUYU) seti dağıtıldı.



Osmaniye Valisi Kerem Al, Fakıuşağı Geçici Eğitim Merkezi’nde yapılan dağıtım töreninde, dağıtılan setlerin öğrencilerin uyum süreçlerine ve eğitim hayatlarındaki başarılarına katkı sağlayacağını belirtti.

Öğretmenlerle bir araya gelen Al, eğitim merkezi ve öğrencilerin durumları hakkında bilgi aldı.

İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen de aileleriyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan çocuklar ile Türkiye'deki yaşıtları iletişimi kolaylaştırmak için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Uyum setinin, göç konusunda farkındalık oluşturma ile göçmen çocukların dil ve psikososyal gelişimine katkı sağlayacağını ifade eden Bilen, şunları kaydetti:

'6-11 yaş arasındaki çocukların kullanımı için hazırlanan setlerinde, Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde hazırlanan hikaye kitapları, hikayeli boyama kitapları, motif boyama kitabı, resim defteri, boyama kalemleri ve kalem kutusu bulunuyor. Türkiye'nin 81 ilde uygulanan proje kapsamında 125 bin adet basılarak illere dağıtımı yapılan setlerden 2 bini de Osmaniye’de bugünden itibaren Cevdetiye, Fakıuşağı, Bahçe, Düziçi ve Toprakkale Geçici Eğitim Merkezlerinde dağıtılacak.'

Dağıtım töreninde Vali Yardımcısı Vekili ve Toprakkale Kaymakamı Mehmet Maraşlı ve İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mılla Katık da katıldı.

Kaynak: AA