Savaşın İzlerini 40 Şarapnel Parçasıyla Taşıyor

Ülkesindeki iç savaşta yaralanan ve vücudunun çeşitli yerlerinde 40 ayrı şarapnel parçası bulunan Suriyeli genç, ameliyat olmayı bekliyor Savaş mağduru Halilo: 'Vücudumdaki şarapnel parçaları yüzünden çok fazla hareket edemiyorum, yürüyemiyorum. Ayakta durunca çabuk yoruluyorum. Ameliyat olabilmem için yardım bekliyorum'

SALİM TAŞ - Suriye'deki iç savaşta rejim güçlerinin attığı füze nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerine 40 ayrı şarapnel parçası saplanan 18 yaşındaki Harun Halilo, sığındığı Türkiye'de şifa arıyor.

Yaklaşık 3 yıl önce Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) katılan Halilo, ağabeyinin hayatını kaybettiği bir saldırı sırasında vücuduna isabet eden 40 adet şarapnel parçasına rağmen yaşama tutundu.

Vücudunun kol, bacak ve diğer yerlerine isabet eden şarapnel parçaları nedeniyle zor dönemler yaşayan Halilo, sığındığı Türkiye'de ameliyatı için uzanacak yardım eli bekliyor.

Halilo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Esed güçlerine karşı Lazkiye kırsalında bulunan Cebel Akrad'daki çatışmada atılan füzeyle yaralandığını söyledi.

Yaklaşık 8 aydır vücuduna isabet eden 40 şarapnel parçasıyla yaşamak zorunda kaldığını belirten Halilo, şöyle devam etti:

'Katıldığım bir çatışmada rejim askerleri bulunduğumuz cepheye çok yaklaşarak füze attılar. Ben tam o sırada mevzide bulunuyordum. Atılan füzeyle benimle aynı cephede bulunan ağabeyim ve iki arkadaşım şehit oldu. Yedi arkadaşım da yaralandı. Rejim askerlerinin bulunduğum cepheye doğru geldiklerini görünce yaralı halimle saklanarak bana en yakın diğer cepheye gittim. Orada bulunan arkadaşlar beni hemen en yakın hastaneye götürdü. Burada kanamamı durdurarak gerekli ilk yardımı yaptılar. Fakat vücudumda çok sayıda şarapnel parçası vardı ve bana buradaki imkanlarla ameliyat yapılarak çıkaramayacaklarını söylediler. Birkaç gün oradaki hastanede kaldıktan sonra hem hayatta kalabilmek hem de ameliyat olmak için Türkiye'ye geldik.'

-'Ameliyat olabilmem için yardım bekliyorum'

Halilo, 7 ay önce geldikleri Hatay'ın Antakya ilçesindeki bir evde kaldıklarını anlatarak 'Vücudumdaki şarapnel parçaları yüzünden çok fazla hareket edemiyorum, yürüyemiyorum. Ayakta durunca çabuk yoruluyorum. Ameliyat olabilmem için yardım bekliyorum. Göç İdaresine de tedavim için gerekli prosedürleri aşabilmek için gerekli başvuruları yaptım.' diye konuştu.

Anne Safa Halilo da Suriye'deki savaşta iki çocuğunun yaşamını yitirdiğini, hayatta kalan tek çocuğunun ise yaşamasını istediğini dile getirdi.

Hatay'da kiraladıkları evde eşi, oğlu, gelini ve iki torunuyla yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Halilo, oğlu Harun'un ameliyatının yapılarak eski sağlığına kavuşmasını istediklerini kaydetti.
Kaynak: AA