Sakarya'da Fabrika İşçilerinden Eylem

Sakarya'da bir grup fabrika işçisi eylem yaptı.

Adapazarı 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren çikolata fabrikasında çalışanlar, iş yerinin farklı bir iş yeriyle birleşmesi sonucu sendikal haklarının düşmesi üzerine tepki gösterdi.

Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Hançeroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinin farklı bir iş yeri ile birleştiğini söyledi.

Hançeroğlu, birleşme sürecinde işçi ve sendika olarak büyümeye katkı verdiklerini belirterek, 'Ancak görüyoruz ki, yeni ortaklık döneminde çalışanların ve Öz Gıda-İş Sendikası bu olumlu katkıları görmezden gelinmekte ve silinip atılmaya çalışılmaktadır. Yaklaşık iki aydır yeni iş verenle görüşme çabalarımıza karşılık verilmediği gibi üye işçilerimizle olan bağlantılarımız da komple kesilmeye çalışmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz. Buna sessiz de kalmaya asla niyetimiz bulunmamaktadır.' diye konuştu.

Sendikaya üye işçilerle oluşturulan disiplinli çalışma sayesinde toplu iş sözleşmeli çalışanlar olarak ürettiklerini ve kaliteyi arttırdıklarını vurgulayan Hançeroğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Bu çalışanlarımızın karşılığı olarak Öz Gıda-İş Sendikası, çalışanlarının hakları için sonuna kadar mücadele etme kararlılığı içerisinde olacaktır. 130 ülkeye ihracat yapmakla övünmek, çalışanların bu ihracata payı olduğunu gözardı etmek, insanlık fıtratına aykırıdır.'

Kaynak: AA