Sağlık Çalışanlarına Görevde Yükselme Hakkı

Sağlık-Sen İzmir 2. Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Sağlık-Sen’in ısrarlı talep ve takibi sonrası, Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı yaptığını ve bu kazanımın sağlık çalışanları için büyük bir zafer olduğunu dile getirdi.

Sağlık Çalışanlarına Görevde Yükselme Hakkı
Uzun görüşmeler ve çabalar sonucu, sağlık çalışanlarına görevde yükselme ve unvan değişikliği hakkı kazandırdıklarını söyleyen Başkan Özdemir, “Çabalarımız sonuç verdi. Artık sağlık çalışanları sınava girip görevlerinde yükselebilecek veya unvan değişikliğine gidebilecekler” dedi.

Sınav merkezleri protokol sonrası belirlenecek

Başkan Ekrem Özdemir, Sağlık Bakanlığı’nın Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ifade ederek, “Aldığımız bilgiye göre, başvurular 25 Ekim ile 2 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Sınav ücreti ve sınav merkezleri, başvuruların ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılacak protokol sonrası belirlenecek. Ayrıntılar ve kılavuz kısa bir süre içinde Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlanacak. Sağlık-Sen’in bu kazanımı, sağlık çalışanlarına hayırlı olsun” diye konuştu.

Kaynak: İHA