Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak Açıklaması

'Musul operasyonu İŞİD'den kurtarmak için değil, bilakis İŞİD bahanesiyle Musul'u işgal etmek için yapılmaktadır'.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 'Musul operasyonu İŞİD'den kurtarmak için değil, bilakis İŞİD bahanesiyle Musul'u işgal etmek için yapılmaktadır.' dedi.

Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, olası savaşların Irak'ın istikrarı ve bütünlüğünü sağlamak yerine daha da istikrarsız hale getireceğini belirterek, Irak'ı Saddam'dan kurtarmanın 2 milyon Iraklı Müslümanın, Libya'yı Kaddafi'den kurtarmanın binlerce Libyalı'nın ölümüne, Suriye'yi Esed'in elinden kurtarmanın şimdiden 470 bin Müslümanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Mustafa Kamalak, tarihin en kanlı savaşlarının mezhep savaşları üzerinden yapıldığını vurgulayarak, şimdi de benzer bir olayın Musul üzerinden ve yine bir mezhep çatışması ile alevlendirildiğini kaydetti.

Bölgede yaşanacak bir mezhep kırılmasının İslam alemine değil, Büyük İsrail Projesi'ne hizmet edeceği uyarısında bulunan Kamalak, bu savaşı Müslümanların kaybedeceğini, İsrail'in kazanacağını vurguladı.

Kamalak, 'Musul operasyonu İŞİD'den kurtarmak için değil, bilakis İŞİD bahanesiyle Musul'u işgal etmek için yapılmaktadır. Musul ile ilgili A, B ve C planlarından bahsediliyor. Bunların hepsi teferruattır. Batı'nın İslam coğrafyası üzerindeki tek planı vardır, O da Büyük İsrail Planı'dır.' diye konuştu.

Mustafa Kamalak, bu plana karşı 'Büyük İslam Birliği Planı' önerisinde bulundu.
Kaynak: AA