Pazaryeri Ve Gölpazarı'nda Muhtar Günü Kutlandı

Bilecik'in Pazaryeri ve Gölpazarı ilçelerinde Muhtarlar Günü kutlandı.

Pazaryeri ilçesinde, Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam Vekili Dalak, Kaymakamlık toplantı salonunda muhtarları kabul etti.

Dalak, burada yaptığı konuşmada, muhtarların öneminin her geçen gün daha çok anlaşıldığını, devletin hayati damarlarından olduklarını belirtti.

Ardından muhtarlar, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın'ı makamında ziyaret etti. Yalçın, muhtarlara hitaben yaptığı konuşmada, muhtarlığın 1829'da 2. Mahmut zamanında kurulduğunu belirtti.

Muhtarların değerini bilmek gerektiğini söyleyen Yalçın, 'Sizler, bizim gözümüz, kulağımızsınız, vatandaşlarla hükümet arasında ilk köprü sizlersiniz. Muhtarlara maddi ve manevi olarak gereken değer veriliyor, verilmeye de devam edecek.' ifadelerini kullandı.

Yalçın, muhtarlara günün anısına hediyeler takdim etti.

- Gölpazarı

Gölpazarı ilçesinde de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunan muhtarlar, Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Topsakaloğlu, burada yaptığı konuşmada, Muhtarlar Günü'nü kutlayarak, 'Cumhurbaşkanımız önderliğinde değişen, gelişen, kendini yenileyen demokrasiyle inşallah bu ülkeye daha iyi hizmetler sunacağız.' dedi.

Muhtarlığın önemli bir görev olduğunu anlatan Topsakaloğlu, 'İdari birimleri, illeri ve ilçeleri oluşturan köyler ve mahallelerdir. Kaymakamlık olarak bizler, hükümeti temsil ediyorsak, aynı şey de devletin temsilcisi olarak köylerde ve mahallelerde, muhtarlar tarafından yapılıyor. Muhtarlarla iletişimimiz ne kadar iyi olursa vatandaşa sunulacak hizmet kalitesi de o derece artacaktır.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA