Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel Açıklaması 'Kentsel Dönüşüm Hızlandırılmalı'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, kentsel dönüşüm çalışmalarının, modernleşmeye gerçekten ihtiyaç duyan alanlarda değil de, daha kolay yapılaşma sağlanabilecek bölgelerde uygulandığını öne sürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel Açıklaması 'Kentsel Dönüşüm Hızlandırılmalı'
MHP Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, kentteki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kocasinan Belediye Meclisi’nde çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Yücel, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak Kocasinan Belediyesi’nde meclis üyeliği görevimize hala devam etmekteyiz. 2 buçuk yıl gibi bir süreyi tamamladık. Ayda olağan bir veya iki toplantımızı onun haricinde grup başkanımız başkanlığında grup toplantılarımızı yapıp belediye meclisine gelen kararları inceliyoruz ve meclis toplantı salonuna gittiğimizde birçok konuya vakıf bir şekilde Kayserimize faydalı olacak konuları ‘evet’ veya ‘hayır’larla veya komisyona havale etmekle görevimizi yerine getiriyoruz." diye konuştu.

Küçük Mustafa ve Hunat Mahallelerinin kentsel dönüşüm programlarına alınmadığını söyleyen Yücel, kent meydanına yakın yerlerin kentsel dönüşüm planına alınarak köy havasından kurtarılması gerektiğini vurguladı. Yücel, "Ben Milliyetçi Hareket Partisi olarak seçim döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin taahhüt etmiş olduğu kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili birtakım üzüntülerimi de dile getirmek istiyorum. Adalet ve Kalkınma Partisi Eski Sanayi, Sahabiye gibi noktaları kentsel dönüşüme alınacağı ifadeleriyle hep vatandaşımızın önüne geldi. Bazı yerleri oluşturamadılar ama Sahabiye Mahallesi’nde ‘proje çizdiriyoruz’ dediler askıya aldılar. Ona da kabul. Geçen hafta mahalle muhtarlarımızla toplantıda üzerinde temas ettiğimiz noktalar gündeme geldi. Bunların bir kısmı Melikgazi bölgesini ilgilendirmek üzere bir kısmı da tabi ki Kocasinan’ı ilgilendiriyor. Melikgazi ilçemizde bulunan Küçük Mustafa Mahallesi ve Hunat Mahallesi’nin neden kentsel dönüşüme alınmadığı soruları var. Biz bunlara samimiyetle olması gereken yerler diye baktık. Fakat, bire cevap bulup veremedik. Seçim aşamasında böyle bir konuya girilmemiş ama Kayseri meydanı olarak Hunat Mahallesi, Küçük Mustafa Mahallesi’ne de söz verilmiş olmasına rağmen hala bir kentsel dönüşüm projesi kapsamında değerlendirilmiyor. Kocasinan bölgesine gelince çok enteresan Fevzi Çakmak ve Mimar Sinan Mahallesi’ne havadan baktığımız taktirde 1970’li yılların yapılaşmasını görüyoruz. Bu yapılaşmanın kentsel dönüşüme alınması için aşağı yukarı 50 yıl geçmiş, içinde oturan insanlar mağduriyet gösteriyor, binalar artık ciddi tahribatlar içerisinde. Allah korusun 5 şiddetindeki bire depreme dayanamayacak görüntüler var. Fakat bu iki mahallemizle ilgili kentsel dönüşüm asla gündeme alınmamış. Biz bunu hatırlatıyoruz, diyoruz ki Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 30 bine yakın konut sahibi birçoğu yetkili organlarıyla bize ulaştığı taktirde şunu diyorlar; ‘Kayseri’de Fevzi Çakmak ve Mimar Sinan Mahallesi kentsel dönüşüme alınmıyor ise Kayseri nerede kentsel dönüşüm yapıyor?’ Ben de diyorum ki Kayseri çok kolay lokmalarda kentsel dönüşüme gidiyor. Örneğin Ahi Evran denilen çok az kitlenin oturduğu, arazisinin boş olduğu ve yanında çok bariz bir şekilde yapılaşma olmayan bir alanı kentsel dönüşüme alıyor. Burada da hala bir kazma vurulmuş değil. ‘Seyrani Mahallesi’nde kentsel dönüşüme ilk balyoz vuruldu’ denildi. İlk balyozun vurulduğu çok önemli değil, ilk kazma ne zaman vuruldu, ilk bina ne zaman yapıldı sorusu da çok önemli. Ayrıca Argıncık Mahallesi’nin ortasından geçen ana caddesinin sağlı ve sollu bir alanı hala köy yaşamı gibi bırakılması manidardır. Kentsel dönüşüm yapılacak ise Argıncık’ın bu ana caddesinin sağlı sollu kentsel dönüşüme alınmaması yine bir soru işaretidir" dedi.

Yetkililerin kentsel dönüşümde öncelikli olarak 5 mahalleye öncelik vermeleri hassasiyetinde durması gerektiğini kaydeden MHP Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, "Yetkililer bu konular üzerinde hassasiyetle durmaları lazım. Biz de Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz olarak net bir şekilde kentsel dönüşüm yapılacak ise önce Fevzi Çakmak Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Hunat Mahallesi, Küçük Mustafa Mahallesi gibi alanların kentsel dönüşüme alınarak çok yakın çevremizdeki köy havasında kalmış yerlerimizin modern bir şehir ortamına kazandırılması lazım. Bununla birlikte yoğun trafik sıkıntılarının da bertaraf edilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA