Kocaeli'de 'Kilise Çalışanlarına Suikast Girişimi' Davası

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Karaali ve kilise çalışanlarına yönelik suikast girişiminde bulundukları öne sürülen sanıkların yargılanmasına devam edildi.

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Emre Karaali ve kilise çalışanlarına yönelik suikast girişiminde bulundukları iddiasıyla haklarında dava açılan 6 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklardan Murat G. ile müşteki Emre Karaali ve avukatı Işıl Çetin hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Murat G, müştekilere herhangi bir saldırıda bulunmadığını ileri sürerek, örgüt bağlantısı ve suikast iddiasını kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, soruşturma dosyasının beklenmesi dolayısıyla duruşmayı erteledi.

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı İzmit Temsilcisi Karaali, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce kamu personeli hakkında soruşturma yapılmasını talep ettiklerini belirterek, yeterli delil olmadığı için bunun reddedildiğini söyledi.

Kendilerinin ve cumhuriyet savcısının itirazı sonucunda iki kamu görevlisinin soruşturmaya dahil edilmesinin istendiğini vurgulayan Karaali, 'Şu anda soruşturma dosyası bekleniyor. Onlar dahil edilecek. Bugün yeni bir isim duyduk Özgür Binbaşı diye birşey duyduk. İsimler çoğalıyor baya karışık bir durum gibi duruyor. Murat G'nin daha önceki iddialarını tekrarladı. 'Çocukları kandırıyorlar' diye iddiası var, bizim cemaat içinde 4 çocuk var, 2'si benim.' ifadesini kullandı.

Karaali, eskiden Murat G'nin kiliseye gelen biri olduğunu dile getirerek, 'İşsizdi, uzun zaman onun için iş aradık. Boş zamanlarında kiliseye geliyordu ve burada duruyordu.' dedi.

Kocaeli'deki İzmit Protestan Kilisesi'nde çalışanlara yönelik saldırı hazırlığında oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 zanlıdan 5'i tutuksuz yargılanmak üzere salıverilmiş, tutuklanan Ufuk S. ise itiraz üzerine serbest bırakılmıştı.
Kaynak: AA