Kansere Üç Boyutlu Teşhis İmkanı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, üç boyutlu tomografi cihazı hizmete girdi.

İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Nükleer Tıp Kliniği'nde Spect-CT Ünitesi düzenlenen törenle açıldı.

Törene katılan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hastaneye böyle bir ünitenin kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyadaki en ucuz ve kaliteli sağlık hizmetinin Türkiye'de veriliyor olmasından gurur duyduklarını ifade eden Sürekli, şunları aktardı:

'Bu ünite birçok vatandaşımızın şifa bulmasında faydalı olacaktır. Sağlık konusunda özellikle İzmir'in ihtiyaçları konusunda elimden gelen tüm yardımı yapacağım. Açılış töreninden önce hastanenin acil servisini ziyaret etme fırsatım oldu, vatandaşların şikayet ve memnuniyetlerini ilk ağızdan dinledim ve memnuniyetin yüksek olduğuna bizzat şahit oldum. Tüm hastane personeline özverili hizmetlerinden ötürü teşekkür ederim.'

İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Behzat Özkan ise, kaliteli hastanecilik hizmetinin önemine değinerek, söz konusu cihaz sayesinde doktorların teşhis koyma noktasında ellerinin güçleneceğini kaydetti.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Enver Altaş da Spect-CT isimli cihazının hastanın etrafında 360 derece dönerek üç boyutlu tomografi elde edilebildiğini belirtti.

İki cihazın yaptığı işi tek cihazla yapabileceklerini vurgulayan Altaş, şöyle devam etti:

'Çok sayıda hastalık görüntüleme elde etme şansımız da olacak. Bu hastalıkların başlıcaları, koroner arter hastalıklarının değerlendirilmesi, tiroid kanserinin değerlendirilmesi, kolorektal kanserin karaciğer metastazlarının değerlendirilmesi, hepatoselüler kanser değerlendirilmesi, sentinel lenf nodu saptanması (meme kanser, melanom, baş boyun kanserleri için), kemik patolojilerinin değerlendirilmesi (metastaz ayırıcı tanısı), paratiroid patolojilerinin cerrahi öncesi değerlendirilmesi, nöroendokrin tümörlerin saptanması ve feokromasitoma hastalarının değerlendirilmesidir.'

Kaynak: AA