İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'ye Tepki

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir ve Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Türk fındığını en tehlikeli ürünler listesinde gösteren İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'ye sert tepki gösterdi.

Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk çiftçisinin son yıllarda tarımsal alanda bilinç düzeyinin arttığını söyledi.

Özellikle fındık konusunda üreticilerin Ziraat Odası gerekse Tarım İlçe Müdürlüğünün çalışmalarıyla kurutma ve saklama konularında bilinçlendirildiğini vurgulayan Aydemir, 'Bu noktada gerekli çalışmalar sürekli yapılmaktadır. İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'nin açıklaması spekülatif bir açıklamadır. Fındığın değerini düşürmek için yapılmıştır.' diye konuştu.

Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ise İtalyan bir firmanın fındıkta tekelleşmesine dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

'İtalyan Tarımcılar Derneği Coldiretti'nin açıklaması fındıkta oynanan oyunları göz önüne sermektedir. İtalyan bir firma, fındık üzerinde kendi tekelini oluşturmuş durumda. Fındığın ücretini tamamen kendileri belirliyorlar. Bu konuda bir an Hükümetimizin adım atması ve muadil alım yapması gerekmektedir. Bir İtalyan derneğinin Türk fındığı üzerinden açıklama yapmasına da müsaade edilmemelidir.'

Kaynak: AA