İstanbul'da Dolandırıcılık Operasyonu

Kurdukları çağrı merkezinden telefonla aradıkları vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 kişiden 5'i tutuklandı.

İstanbul'da telefon aracılığıyla vatandaşları dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 50 şüpheliden 5'i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran bazı vatandaşlar, kendilerini telefonla arayan kişilerin 'Teknoloji Genel Müdürlüğü'nden arıyoruz. Kredi kartıyla yaptığınız alışverişle ilgili yaptığımız çekilişten 2 bin 750 lira değerinde hediye paketi kazandınız. Hediye paketi alabilmek için vereceğimiz hesaba 169 lira yatırmanız lazım.' dediğini, verilen hesaba parayı yatırdıktan sonra adreslerine eski cep telefonu, masaj kremi, MP3 player, kol saati ve paket çay gibi malzemeler gönderilince dolandırıldıklarını anladıklarını bildirdi.

Şikayet üzerine teknik ve fiziki çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, vatandaşların Esenyurt Cumhuriyet Meydanı'ndaki bir alışveriş merkezindeki iş yerinden arandıklarını tespit etti. Belirlenen adrese düzenlenen operasyonda, çağrı merkezinde çalışan 50 kişi gözaltına alınırken bilgisayarlara ve dokümanlara el konuldu.

Emniyetteki ifadeleri alınan şüphelilerden 45'i savcılık talimatıyla serbest bırakılırken, 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Murat K. (42) ile Adem G. (44), Sezer A. (48), Volkan K. (19) ve Hüseyin B. (19) 'Suç işlemek için örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık' suçlarından tutuklandı.
Kaynak: AA