İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Eğitim Yardımları

Devlete ait ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yönelik eğitim yardımı başvuruları, 11 Kasım'da sona erecek Öğrencilere bir kereye mahsus 250 lira verilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, devlete ait ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yönelik eğitim yardımı başvurularının, 11 Kasım'da sona ereceği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, belediyenin, İstanbul'da devlete ait ilkokul, ortaokul, lise ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretim gören şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere yaptığı eğitim yardımının devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, 20 Eylül'de başlayan 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitim Yardımları'na başvuruların, 11 Kasım'da sona ereceği, öğrencilere bir kereye mahsus olmak üzere 250 lira verileceği aktarıldı.

Yardımların, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün Edirnekapı ve Selimiye veznelerinde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Açıklamada, öğrencilerden şu belgelerin istendiği belirtildi:

' 1- Öğrenci belgesi. (Öz anne, öz baba veya yasal vasisi olmayan veliler için; öğrenci belgesine, öğrencinin velisi olduğunu belirtir ibarenin okul müdürlüğünce yazılması ve bu ibarenin altının okul müdürlüğünce ayrıca mühürlenip imzalanarak öğrenci belgesinin tanzim edilmesi gerekmektedir)

2- Ödemeyi alan velinin ve öğrencinin nüfus cüzdan fotokopileri. (Aslının ibraz edilmesi gerekmektedir)

3- Engelliler için engel durumunu gösterir belge. (Geçerlilik süresi halen devam eden; sağlık kurulu raporu fotokopisi (aslı görülerek) veya rehberlik araştırma merkezlerinden alınan RAM raporu)

4- Yetim, öksüz ve şehit çocuğu olan öğrenciler için Nüfus Müdürlüğünden alınacak vukuatlı nüfus kayıt örneği veya ölüm belgesi.'

Açıklamada, başvuruda dikkat edilecek hususlara ilişkin şu bilgilere yer verildi:

'Engelli öğrencilerimizde Mili Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen yaş sınırları kabul edilecek. Anaokulu, kreş ya da özel okullara gidenlere eğitim yardımı yapılamayacak. Özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde eğitim ve öğretim gören şehit çocuklarına, diğer belgelerine ilave olarak Şehadet Belgesi ibrazı ile ödeme yapılacak. Öğrenci başına bir kereye mahsus olmak üzere, sadece İstanbul içinde ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan şehit çocuğu, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere eğitim yardımı yapılacak. Üniversite öğrencilerine eğitim yardımı yapılmayacak. Özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde eğitim ve öğretim gören öğrencilere eğitim yardımı yapılmayacak.'
Kaynak: AA