ICRC'den 'Refah'ta Kolaylık Sağlanması Çağrısı

ICRC Gazze Direktörü Sow, Mısır makamlarından Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlerde kolaylık sağlamasını talep etti.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC) Gazze Direktörü Mamadou Sow, Mısır makamlarından, Gazze ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlerde kolaylık sağlamasını talep ederek, bunun birçok kişi için ölüm kalım meselesi olduğunu belirtti.

Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafında incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yapan Sow, 'Burada gördüğüm insani durumlar karşısında acı duyuyorum. Yurtdışında tedavi görmek için bekleyen hastalarla görüştüm. Bazıları sınır kapısından geçmek için yıllardır bekliyor. Aynı şekilde vizeleri olmasına rağmen Avrupa'daki okullarına gitmek için bekleyen öğrenciler var.' dedi.

Mısır makamlarından Refah'tan geçişler için kolaylık sağlamasını talep eden Sow, 'Bu birçokları için ölüm kalım meselesi. Biz de buradan bu insani krizin sonlanması için mütevazi sesimizi duyuruyoruz.' ifadesini kullandı.

Öte yandan, Mısır'ın, İsrail ablukası nedeniyle Gazze Şeridi'nin dünyayla tek bağlantı noktası durumundaki Refah Sınır Kapısı'nı bugünden itibaren aralıklı olarak 6 gün süreyle iki taraflı açtığı bildirildi.

Gazze'deki Sınır Kapıları İdaresi'nden daha önce yapılan açıklamada, Gazze'de, sınırdan geçmeyi bekleyen 4 bini hasta olmak üzere yaklaşık 25 bin kişinin bulunduğu duyurulmuştu.

Mısır yönetimi, 3 Temmuz 2013'teki askeri darbenin ardından kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı zaman zaman kısa süreliğine açıyor.
Kaynak: AA