Havza'da Muhtarlar Günü Kutlandı

Havza'da 19 Ekim Muhtarlar Günü törenle kutlandı.

Havza Muhtarları Derneği Başkanı Ahmet Çavdar ve Türkiye Muhtarlar Derneği Havza Şubesi Başkanı Atilla Turguter ile muhtarlar Atatürk Anıtı'na çelenk sunduktan sonra saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Muhtarlar daha sonra Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret etti.

Havza Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ziyarette, Havza Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Çavdar, muhtarlar adına Belediye Başkanı İkiz'e çiçek takdim etti.

Muhtarlık müessesesinin 1829 yılına dayandığını anımsatan Çavdar, yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu ve 2015 yılında 19 Ekim tarihinin Başbakanlık genelgesi ile Muhtarları Günü olarak kutlanmaya başladığını belirtti.

Türkiye Muhtarlar Derneği Havza Şubesi Başkanı Atilla Turguter ise muhtarlar adına 19 Ekim’in Muhtarlar Günü ilan edilmesinden ötürü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

İkiz, muhtarlık görevinin sevgi ve fedakarlık isteyen zor bir iş olduğuna değinerek, şunları dile getirdi:

'Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Muhtarlarımız bizlerin en yakın mesai arkadaşlarımız. Onlara destek olmak için elimizden geleni yapmaktayız.'

Kaynak: AA