Gördes'te Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı

Manisa’nın Gördes ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

Gördes'te Muhtarlar Günü Törenle Kutlandı
Manisa’nın Gördes ilçesinde Muhtarlar Günü dolayısıyla Hükümet Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi.

Törene İlçe Kaymakamı Hakan Bilgin, İlçe Jandarma Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Selim Kasacı ve Belediye Başkanı Muhammet Akyol’un katıldı.

Törende muhtarların Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu İstiklal Marşı okundu. Muhtarlar, Kültür Sarayındaki bilgisayar dağıtım töreninde de bir araya geldiler. Günün anlam ve önemini belirten ilk konuşmayı yapan Gördes Muhtarlar Derneği Başkanı Kerim Çakır, “Bu yıl Muhtarlar Günü’nü, il, ilçeler ve mahalleler olarak birinci yılını kutluyoruz. Muhtarlar müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim 2015 tarihi 11 sayılı genelgesiyle, Resmi Gazetenin 29507 mükerrer sayısı ile yayınlanarak ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmesinde başta sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İç İşleri Bakanlığımıza ve genelgenin yayınlanmasında emeği geçen Türkiye Muhtarlar Konfederasyonumuza şükranlarımı sunar ve muhtarlar günümüzün birinci yılı kutlarım” dedi.

Konuşmaların ardından bilgisayar kursu bitiren ve belgelerini alan 31 mahalle muhtarına Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol tarafından diz üstü bilgisayar dağıtıldı.
Kaynak: İHA