'Gloria Ironman 70.3 Turkey' Yarışları

Antalya'da 23 Ekim'de yapılacak yarışlara, yaklaşık 50 ülkeden bin triatlet katılacak.

İrade ve güce dayalı olan Ironman yarışının, 'Gloria Ironman 70.3 Turkey' adıyla 23 Ekim'de Antalya'da düzenleneceği bildirildi.

Gloria Sports Arena'dan yapılan açıklamaya göre, yılda 150 bin triatletin katılımıyla 23'ü Avrupa, 19'u Asya ve 52'si ABD'de olmak üzere dünyanın 92 farklı yerinde gerçekleştirilen Ironman'in Türkiye yarışına, 300 gönüllü destek verecek. Belek'teki tesislerde planlanan organizasyonda, 50'ye yakın ülkeden yaklaşık bin triatlet yarışacak.

Bu yılki yarış, Özaltın Holding'in kurucu başkanı, merhum Nuri Özaltın'ın anısına gerçekleştirilecek. Yarışta Özaltın anısına takım kurulacak ve bu takımda 1,9 kilometrelik yüzme branşını Sadettin Saran, 90 kilometrelik bisiklet etabını Kerem Özçapkın ve 21,1 kilometrelik koşuyu Bahar Saygılı tamamlayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ironman CEO'su Paul Huddle, sporcuların en iyi derecelerini yapmalarına fırsat verecek, doğayla iç içe parkurları ve hem yarış hem tatile olanak sağlayan hava koşullarıyla Antalya Belek'in yarış için oldukça elverişli bir lokasyon olduğunu kaydetti.

Özaltın Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Gloria Sports Arena Proje Yöneticisi Elif Özdemir ise 2015'te ilk kez gerçekleştirilen 'Gloria Ironman 70.3 Turkey' ile bu kadar büyük bir organizasyonun Türkiye'de düzenlenebileceğinin kanıtlandığını belirtti.

Ironman yarışlarının düzenlendiği yerlere yoğun turist, maddi kazanç ve prestij kazandırdığının altını çizen Özdemir, geçen yıl gerçekleşen yarış sayesinde sporcular, aileleri, seyircilerle beraber kente 10 bine yakın ziyaretçi geldiğini ifade etti.
Kaynak: AA