Fransa'da Polisin İzinsiz Gösterileri

Paris ve Marsilya'da dün gece toplanan yüzlerce polis, çalışma şartlarını ve polislere yönelik şiddet olaylarını protesto etti.

Fransa'da çalışma şartlarını protesto eden polis memurları izinsiz gösterilerine devam etti.

Başkent Paris'teki Champs-Elysees meydanında önceki gece yüzlerce polisin çalışma şartlarını protesto ettiği izinsiz gösterinin ardından dün gece de kolluk güçleri başkentte yine sokaklara döküldü.

Paris'in güney banliyösü Evry'de polis araçlarıyla toplanan yaklaşık 400 polis memuru, korna çalarak son dönemde meslektaşlarına yönelik şiddet olaylarına tepki gösterdi. Kolluk güçleri, çalışma şartlarının düzeltilmesini istedi.

Marsilya'da ise Vieux Port meydanında bir araya 60 polis gösteri yaptı.

Polis sendikaları, ülke genelinde son dönemde artan terör saldırıları yüzünden sürekli fazla mesaiye kalınmasından ve polisin kendisini koruması için yeterli fiziksel araç ve gereçten yoksun olmasından şikayet ediyor. Bir polis çiftin, evlerinde terör saldırısı sonucu hayatlarını kaybetmesinin ardından geçen hafta Paris'te devriye gezen bir polis aracına molotofkokteyli atılması sonucu 1'i ağır 2 polisin yaralanması, polis sendikasının sert tepkisine yol açmıştı.
Kaynak: AA