Eski Genelkurmay Başkanı Özkök Açıklaması 'Bu Tür Yapılarla Mücadele Etmek Herkesin Görevidir'

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, FETÖ’ye ilişkin, "Bu tür yapılarla mücadele etmek herkesin görevidir” dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu’nda milletvekillerinin sorularını cevapladı. Özkök, bir sürü emekli arkadaşının terör örgütü tarafından davet edildiklerini ve çok etkilendiklerini söylediklerini kaydederek, "1980’den 2004’e kadar imkan ve kabiliyet kazandıklarını işittik. Basından okuyoruz, okullara direktifler veriliyor. Moğolistan’da dahi okullar var. Birçok arkadaşımız gitti ve bunları anlattı" dedi.

Darbe girişiminde ne hissettiğine yönelik soru üzerine Özkök, “Bu tür yapılarla mücadele etmek herkesin görevidir. Eğitimde, üniversitelerde, siyasette, her yerde görev almışlar. Büyük bir örgüt meselesi, büyük bir güven meselesi, istihbarat zaafının göstergesi. Bunu en iyi değerlendirecek olan devletin organlarıdır" şeklinde konuştu.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ’un tutuklanmasına ilişkin soru üzerine ise Özkök, "Şov yaptılar" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA