'Engelsiz Yarınlar İçin El Ele Projesi'

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, darbe girişiminden sonra yaşanan toplumsal travmanın azaltılması ve engellerinden dolayı hassas olan engelli vatandaşların toplumsal yaşamın içine katılımlarının sağlanması amacıyla piknik etkinliği düzenledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Buca kaynaklar piknik alanında düzenlenen etkinliğe, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Zeynep Erdoğan başta olmak üzere fiziksel, görme, işitme engelli ve down sendromlu çocuklar ile aileleri, çeşitli engelli dernekleri, şehit aileleri ve görevli personel katıldı.

Piknikte engelli çocuklara t-shirt, şapka hediye edildi ve birlikte kahvaltı yapıldı. Kahvaltı sonrası çocuklara müzik eşliğinde oyunlar oynatıldı.

Açıklamada, projenin amacıyla ilgili şu bilgilere yer verildi:

'Sosyal proje kapsamında düzenlenen piknik etkinliği ile ülkemizde son günlerde yaşanan vahim olaylar dolayısıyla toplumda meydana gelen toplumsal travmanın azaltılması, OHAL'in vatandaşların günlük hayatını etkilemediğinin gösterilmesi, devletin desteğinin her zaman vatandaşların yanında olduğunun hissettirilmesi ve özellikle engellerinden dolayı hassas olan engelli vatandaşların toplumsal yaşamın içine katılımlarının sağlanması amaçlanmıştır.'

Kaynak: AA