Diyarbakır'da 'Sertifikalı Tohum Dağıtım Töreni' Yapıldı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, sertifikalı tohum dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki dönemde bütün çiftçilerimizin sertifikalı ürün yetiştirmeye dikkat etmesi ve özen göstermesi hepimizin beklentisi. Bununla verim ve kalite aratacak ve olumlu anlamda yansıması olacak” dedi.

Diyarbakır'da 'Sertifikalı Tohum Dağıtım Töreni' Yapıldı
Diyarbakır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce, sertifikalı tohum dağıtım töreni yapıldı. İl Müdürlüğü’nde yapılan törene, Vali Hüseyin Aksoy, İl Müdürü Ertan Atalar, tohum üreticisi firmaların temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Vali Aksoy, temel amaçlarının ürün çeşitliliğini ve miktarını arttırarak, hem bölgenin hem de Diyarbakır’ın tarımsal gelirini üst noktalara taşımak olduğunu vurguladı. Buğdayın kalitesinin daha üst noktalara taşınması, daha verimli bir buğday üretimi gerçekleştirebilmesi için sertifikalı tohum üreticiliğinin Bakanlık tarafından öngörülen çalışmalarla belirli bir aşamaya kadar geldiği belirten Aksoy, şunları kaydetti:

“Tohum üreticilerine sağlanan teşvikler onların bunu yaparken ihtiyaç duydukları diğer kaynakları da farklı kurumlarımız ve Bakanlıklarımızın katkıları ile belirli bir aşamaya getirmiş durumdayız. Özellikle Diyarbakır’da da bu anlamda bir alt yapı oluştu ve Diyarbakır, sertifikalı tohum üretiminde de Türkiye’nin en önemli illerinde birisi haline geldi. Burası Türkiye’ye tohum gönderen en önemli illerden biri olmaya başladı.

Bu konuda çalışma yapan bütün firmalarımızı yürekten kutluyorum. Örnek oluşturan boyutta bu çalışmalarını ortaya koydular ve bugünde bunun örneğini burada yaşıyoruz. Bu anlamda katkı sunan destek veren bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu işe gönül veren ve bu işin öncülüğünü yapan sertifikalı tohum üreten bütün firmalarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Üreticilerimizden de bir isteğimiz var. Sertifikalı tohum kullandığında ürettiği ürünün kalitesi daha üst noktada olacak. Ürününü piyasada daha iyi satabilecek bir noktaya gelecek ve geliri daha fazla olacak. Önümüzdeki dönemde sertifikalı ürün yetiştirmeye bütün çiftçilerimizin dikkat etmesi özen göstermesi hepimizin beklentisi. Verim artacak, kalite aratacak ve bunun da olumlu anlamda maddi anlamda bir yansıması olacak. Bu nedenle bu alanda çalışma yürüten bütün üreticilerimize çiftçilerimize de teşekkür ediyorum.”

Törende, 37 çiftçiye tohum üretimi yapan firmalar tarafından 22 ton ücretsiz sertifikalı tohum dağıtıldı.
Kaynak: İHA