Diriliş Başkanları Derneğinden ASİMDER'e Ziyaret

Diriliş Başkanları Derneği Iğdır Şube Başkanı Emine Işık Edebalı, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneğini (ASİMDER) ziyaret etti.

Diriliş Başkanları Derneğinden ASİMDER'e Ziyaret
Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı ziyarette konuşan Şube Başkanı Edebalı, ASİMDER’in çalışmalarını taktir ve takip ettiklerini belirtti.

Sözde Ermeni soykırımı ile Türkiye’yi karalama çalışmaları olduğunu ve bu konuda derneğin yapmış olduğu çalışmalara destek olacaklarını ifade eden Edebalı, derneklerinin Türkiye genelinde teşkilatlandığını ve dış güçlerin Türkiye üzerinde oynamak istedikleri oyunları bozmaya geldiklerini kaydetti.

Edebalı, yeni bir anayasanın ülkenin ihtiyacı olduğunu ve bunun için sivil toplum kuruluşlarını gezerek destek çağrısında bulunduklarını söyledi.



ASİMDER Genel Başkanı Gülbey ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Diriliş Başkanları Derneği Iğdır Şube Başkanı Edebalı ve beraberindekilere teşekkür ederek, “Derneklerinin 1915-1918 yıllarında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde Ermeni çeteleri tarafından yapılan katliamlarla Azerbaycan Karabağ bölgesinde işgalci Ermeni askerlerinin yaptığı katliamları içeren fotoğraf sergilerini çeşitli şehirlerde açtıklarını ve halkı Ermeni lobisi yalanı karşısında bilgilendirdiklerini belirtti.

Gülbey, “Şehrimizdeki STK’ların birlik ve beraberlik içinde yeni yapılacak olan anayasa hakkında önce teşkilatlar, sonra da halkımızın aydınlatılarak bilgilendirilmesi gerekir. Başkanlık sisteminin ne olduğu ve nasıl bir yönetim şekli olduğu konusunda toplantı veya paneller düzenlenmeli halka açık, ASİMDER olarak bu çalışmaları destekleriz” şeklinde konuştu.

Ziyarettin sonunda ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Diriliş Başkanları Derneği Iğdır Şube Başkanı Emine Işık Edebalı’ya Türkiye-Azerbaycan ve dernek flamasının bulunduğu masa bayrağı ve Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamlarını içeren çeşitli tarih kitapları hediye etti.
Kaynak: İHA