Denizli Büyükşehir Belediyesinden Sulamaya Destek

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Baklan, Çal ve Çivril ilçelerindeki tarım arazilerinin aşırı sulanması nedeniyle Işıklı Gölü ve Gökgöl'ün kurumasının önüne geçmek için 3 ilçedeki toplam 24 bölgenin ihtiyacı olan damlama sulama sistemi için 24 milyon lira değerinde yatırım yapacaklarını söyledi.

Zolan, Çivril, Çal ve Baklan ilçelerinde çiftçilerin damlama sulama tekniğiyle ürünlerini sulaması, Işıklı Gölü ve Gökgöl'ün kurumasını önlemeyi amaçlayan projenin müjdesini vermek için Baklan ilçesine ziyarette bulundu.

Devlet Su İşlerinin Baklan, Çal ve Çivril ilçelerindeki tarım arazilerinin aşırı sulanması nedeniyle Işıklı Gölü ve Gökgöl'ün kurumasının önüne geçmeyi amaçlayan projesine destek verme kararı aldıklarını ifade eden Zolan, Belediye Meclisinin, söz konusu damlama sulama sistemi projesiyle ilgili kararı oybirliğiyle aldığını belirtti.

Proje ile 3 ilçedeki toplam 24 bölgenin ihtiyacı olan damlama sulama sistemi için 24 milyon lira değerinde yatırım yapacaklarını dile getiren Zolan, su ve toprağın altından daha değerli olduğunu ifade etti.

Zolan, şöyle konuştu:

'Su yoksa hayat yok. Hayat olmayan yerde, her yer altın olsa ne yazar? Sularımız sonsuz değil. Bunu dikkatli kullanmamız, gelecek nesillere de bırakmamız lazım. Yazın Işıklı Gölümüz kurudu. Orası yok olduğunda canlılar da tarım da yok olur. Biz de Büyükşehir olarak, 'Sularımızı korumamız lazım' dedik. Korumak için de vahşi sulamadan damlama sulamaya geçmek gerekiyor. Bu nedenle Büyükşehir olarak projenin yüzde 10'unu üstlendik.'

Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever de projeyi 100 yılın projesi olarak niteleyerek, projenin hem ilçe hem de yöre çiftçileri için büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven de projeden dolayı Zolan'a teşekkür etti.

Baklan Sulama Birliği Başkanı Ayhan Demirdöğer ise sulama ve elektrik maliyetlerinin çok yüksek olduğu bölgelerinde bu projeyle çiftçilerin daha az maliyetle daha güzel ürün alacağını ifade etti.

Kaynak: AA