Dalaman'da Muhtarlar Günü Kutlandı

Muğla’nın Dalaman ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı. Dalaman Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Muğla İli Muhtarlar Derneği Dalaman Temsilciliğinin Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Altıntas Mahalle Muhtarı Şaban Yaşar konuşma yaptı.

Dalaman'da Muhtarlar Günü Kutlandı
Törende, İlçe Kaymakamı Yılmaz Şimşek yaptığı konuşmada; “Değerli muhtarlarımız, halkın oylarıyla seçilmiş olmak, halkın tercihine, teveccühüne mahzar olmak hiç kuşkusuz sizlere çok büyük bir mesuliyet yüklüyor. İlçemizin her konuda, her meselede sizlere ihtiyacı var. İlçemizin kalkınmasında huzurun, güvenliğin daha da artmasında, demokrasimizin standartlarının daha da yükselmesinde sizlerin gayretine ihtiyacımız var. Muhtarlarımız, başta Kaymakamlık ve Belediye olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımız arasında bir köprü vazifesi görecekler ve en önemli irtibat noktası olarak görevlerini ifa edeceklerdir. Bu anlamda da mahalledeki sorunları ve ihtiyaçları ilgililere bildireceklerdir.” dedi.

Dalaman Şehit Mehmetçik Parkında verilen ikramların ardından tören sona erdi. 19 Ekim Muhtarlar Günü törenine, İlçe Kaymakamı Yılmaz Şimşek’in yanı sıra Garnizon Komutan Vekili Albay Okan Mumcu, Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA