Bayramiç'te Muhtarlar Günü Kutlandı

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde 19 Ekim Muhtarlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çanakkale bölgesinin tek kadın köy muhtarına plaket verildi.

Bayramiç'te Muhtarlar Günü Kutlandı
Muhtarlar günü nedeniyle ilçe ve köylerinde görev yapan 79 muhtar, Bayramiç’in Akbulut Meydanında toplandı. Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Bingül Atatürk büstüne çelek sunumunda bulundu. Etkinlik, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla son buldu.

Öğretmenler Evi Bahçesine giden muhtarlara ilçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya ve Belediye Başkanı Sadettin Arslan’da muhtarlar günü nedeniyle muhtarlarla bir araya gelerek muhtarların Muhtarlar Gününü kutladı. Muhtarlar günü nedeniyle Bayramiç Muhtarlar Derneği Çanakkale bölgesinde tek kadın köy muhtarı olan Osmaniye Köyü Muhtarı Pakize Özenç’e plaket verdi.

Törende konuşma yapan ilçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya; "İşleri oldukça zor olan, en ufak bir sorunda çözüm için başvurulan makam oluyor. Dolayısıyla, böyle bir görevi üslenmek, büyük bir medeni cesaret ve fedakarlık isteyen bir görev. Bu fedakarlığı yapan değerli muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Gerçekten ilçemizde güzel işler başarıyor muhtarlar kardeşlerimiz. İlimizde, ilçemizde ender bayan muhtarlarımızdan, köy muhtarı olaraktan bu bölgede Pakize Özenç ’ten başka muhtar bulunmamaktadır. Dolayısıyla böyle bir ayrıcalığı, güzelliği biz Bayramiç’te yaşıyoruz. Bu muhtarlar günü vesilesiyle, Muhtarlar Derneği Başkanımız Pakize ablaya günün anısı olarak bir plaket takdim etmeyi düşünmüş, çokta doğru, isabetli bir düşünce olarak bende kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA