Başkan Doğan, Yerel Yönetimler Ve Bölgesel Yönetimler Kongresine Katıldı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Fransa’da düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne katıldı.

Başkan Doğan, Yerel Yönetimler Ve Bölgesel Yönetimler Kongresine Katıldı
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Fransa’nın Strasbourg şehrindeki Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyeti Genel Kurulu’nda asil üye olarak Türkiye’yi temsil etti.

Kongrede konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr.Nevzat Doğan, “Can kaygısıyla ülkelerini terek eden milyonlarca insan var. Ne yazık ki bu insanlık dramı karşısında kendilerini medeniyetin bekçileri olarak görenler sessiz ve dilsiz durumdalar. Her seferinde insan haklarından bahsedenlerin bu insanlık dramı karşısında sessiz kalmaları üzüntü verici bir durumdan da öteye çük düşündürücüdür. Eğer dünyada hem ekonomik, hem siyasi düzen iyi olsaydı bu insanlık dramları yaşanmazdı. Türkiye olarak, ülkelerindeki savaştan kaçan 3 milyon insana kucak açtık, onlarla aşımızı, suyumuzu, havamızı paylaşıyoruz. İnsan hakları konusunda lafa geldiğinde mangalda kül bırakmayanların, benim ülkem Türkiye’den bu konuda öğrenecekleri çok şey var. Batının can korkusundan ülkelerinden kaçan, çocuk, yaşlı, güçsüzlere karşı takındığı tavır aslında kendi iç yüzlerinin dışa yansımasıdır. Umarız bu insanlık ayıbından bir an önce vaz geçerler de mültecilere gerekli yardım ve desteği sağlarlar” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA