Bakan Elvan Açıklaması 'Ülkemiz İçin En İyi Sistemin Başkanlık Sitemi Olduğunu Düşünüyoruz'

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “Milletin sözünün üstünde herhangi bir söz yoktur. Biz ülkemiz için en iyi sistemin başkanlık sitemi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Bakan Elvan Açıklaması 'Ülkemiz İçin En İyi Sistemin Başkanlık Sitemi Olduğunu Düşünüyoruz'
Bakanlığı ile ilgili temaslarda bulunmak üzere Sinop’a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kent merkezindeki balıkçıları ziyaret etti. Beraberindeki AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve Sinop Valisi Hasan İpek ile birlikte Tersane mevkisindeki balıkçı tezgahlarına uğrayan Bakan Elvan, balıkçılarla bir süre sohbet etti. Balıkçı tezgahında balıkları yakından inceleyerek sezonla ilgili balıkçılardan bilgi alan Elvan, balıkçıların avladıkları palamutları eline alarak objektiflere poz verdi. Sinop’ta balıkçılığın önemli bir sektör olduğunu dile getiren Elvan, "Sinop için önemli bir alan tabi ki su ürünleri ve balıkçılık konusu. Balıkçılık Sinop’ta oldukça gelişmiş durumda. Özellikle balıkçılığın geliştirilmesi yönünde yapılması gereken çalışmalar varsa bunlara da inşallah bizde bakanlık olarak destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Sinop Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Elvan yaptığı konuşmada, “Gerçekten Sinop doğası itibarı ile tarihi, kültürel dokusu, mirası itibarı ile baktığımızda Türkiye’nin çok çok önemli merkezlerinden bir tanesini oluşturuyor. İnanılmaz bir doğa güzelliği, tarihi dokusu var. Bunun tabii ki değerlendirilmesi son derece önemli. Genel hatlarıyla baktığımızda Sinop’ta en başta öne çıkan sektörlerden biri turizm sektörüdür. Turizm sektörünün çok daha geliştirilmesi gerekiyor. Biliyorsunuz biz Batı ve Doğu Karadeniz’den yani Samsun’dan itibaren Sinop’a kadar olan kesimdeki yolu tamamladık. Ama Sinop’u İstanbul’a bağlayan kesimin de inşallah yapımına devam edeceğiz. Zaten yapım çalışmaları biliyorsunuz devam ediyor. İnşallah Sinop İstanbul’a bağlandığı takdirde turizm açısından çok daha canlı, eşi bulunmaz bir il olduğunu, kent olduğunu birçok vatandaşımız görecek” diye konuştu.

“Kararı milletimiz verecektir”

Bakan Lütfi Elvan, daha sonra 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla valilik toplantı salonunda muhtarlarla bir araya geldi. Ülke için iyi sistemin başkanlık sistemi olacağını dile getiren Bakan Elvan, “Değerli muhtarlarımızla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Değerli kardeşlerim, 19 Ekim Muhtarlar Gününüz kutlu olsun. Bizim iktidarlarımız döneminde millet ne dediyse o olmuştur. Milletin sözünün üstünde herhangi bir söz yoktur. Biz ülkemiz için en iyi sistemin başkanlık sistemi olduğunu düşünüyoruz, çalışmalarımız hızla devam ediyor. Tamamlandıktan sonra karar için milletimize gideceğiz. Milletimiz ne derse o olacak, noktayı milletimiz koyacak. Kararı millet verir, bundan sonraki süreçte de milletimiz verecektir” şeklinde konuştu.

“15 Temmuz FETÖ darbe girişimini hep birlikte milletçe ayağa kalkarak, ay-yıldızlı bayrağımızla darbeci hainlere direnerek atlattık” diyen Elvan şunları kaydetti:

“Devlet içindeki hainleri temizleye devam ediyoruz, bu süreçte en büyük destek milletimizindir. Ülkemizi birlikte kalkındıracağız. Allah’ın izniyle hiçbir hainin birliğimizi, dirliğimizi, düzenimizi bozmasına güçleri yetmeyecek. Sorunlarınıza gelince Sinop’taki köy yollarının yüzde 25’inin asfalt olduğunun yüzde 75’inin ise stabilize toprak olduğu olduğunu öğrendim. Bu noktada Kalkınma Bakanlığı olarak sizlere destek vereceğiz ve sizlere şu müjdeyi vermek istiyorum. İnşallah sizlere konkasör ve asfalt plenti alacağız. Bu konuda gerekli maddi desteği sağlayacağız ve bu sayede köy yolları çalışmalarımız daha da hızlanacak ve bir an evvel özellikle 800 km’lik kısmın yani köylerimize ulaşan yolların asfaltlanması işlemi tamamlanmış olacak.”

Sinop Valisi Hasan İpek, Bakan Elvan’ın vermiş olduğu müjdeler üzerine teşekkürlerini ileterek Sinop’a hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA