Avanos'ta İşçiler Yürüyüş Yaptı

Avanos ilçene bağlı Kalaba beldesinde faaliyet yürüten özel bir iplik fabrikasında çalışırken çıkışları verilen işçiler geçmiş maaş alacaklarını ve tazminatlarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle ilçe merkezinde yürüyüş yaptılar.

Minibüslerle Avanos'a gelen yaklaşık 100 işçi ellerinde 'Haklıyız hakkımızı istiyoruz', 'Ekmeğimizi, emeğimizi istiyoruz' yazılı pankartlarla hükumet konağı önüne yürüdüler.

Yaklaşık 250 işçinin iş hakkının Mart ve Nisan aylarında feshedildiğini belirten işçiler, işverene geçmiş maaş alacakları ve tazminatlar konusunda dava açtıklarını, seslerini duyurmak amacıyla eylemi düzenlediklerini kaydettiler.

Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yapan işçi Murat Taştak, iş yerinden çıkışları verildiğinde üç aylık maaş alacakları ve tazminatlarının ileride verileceğini ancak firma yetkililerince ödeme tarihinin sürekli ertelendiğini belirterek, mağdur olduklarını aktardı.

Taştak, 'Tazminat ve geçmiş maaş alacaklarımız verilmedi. Üç aylık maaşlarımız ve tazminatlarımız kaldı. Eve ekmek götüremiyoruz. Ödemeyle ilgili sürekli bize ileriye yönelik farklı tarihler veriyorlar. 250 kişi çıkarıldı hepimiz mağduruz.' diye konuştu.

Eyleme katılan işçilerden Mustafa Çetin ise iş hakkı sona erdirilen tüm işçilerin mağduriyet yaşadıklarını seslerini duyurmak için bu eylemi düzenlediklerini dile getirdi.

Kaynak: AA