Almanya'da 'Reich Vatandaşı' Operasyonu

Georgengmünd'de, kendini 'Reich vatandaşı' olarak niteleyen kişinin evine düzenlenen operasyonda 1'i ağır 4 polis yaralandı.

BERLİN – Almanya'da, Federal Almanya Cumhuriyeti'ni tanımayan 'Reichsbürger (Reich vatandaşı)' olarak nitelelendiren 49 yaşındaki bir kişinin evine yapılan operasyonda 4 polis yaralandı.

Bavyera İçişleri Bakanlığınca yapılan açıklamada, Nürnberg kenti yakınlarındaki Georgengmünd bölgesinde yaşayan ve adı belirtilmeyen kişinin 'güvenilir olmadığı' gerekçesiyle evinde yasal olarak bulundurduğu silahlara el koyulması amacıyla güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlendiği belirtildi.

Eve girişi sırada polise ateş açıldığı ifade edilen açıklamada, olay sırasında 1'i ağır 4 polisin yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada saldırganın da hafif yaralı yakalandığı aktarıldı.

Mittelfranken Emniyet Müdürü Johann Rast da söz konusu kişinin avcı olduğunu ve evinde 30'un üzerinde silah bulundurduğunu söyledi. Rast, operasyonda ağır yaralanan polisin hayati tehlikesinin bulunduğunu ifade etti.

Nürnberg Başsavcısı Anita Traud, polise ateş ettiği için zanlı hakkında cinayette teşebbüsten soruşturma açıldığını bildirdi.

Bavyera eyaletinin Anayasayı Koruma Teşkilatı'ndan yapılan açıklamada, son yıllarda, Federal Almanya Cumhuriyeti'ni ve onun hukuk devletini tanımayan, kendilerini 'Reichbürger' olarak adlandırılan kişilerin izlendiğine işaret edilerek, 'Bunlar ırkçı ve Yahudi düşmanıdır. Bu da açık şekilde aşırı sağcılıktır.' ifadesi kullanıldı.

Bu hareketin bir organizasyon yapısı ve lideri olmadığı belirtilen açıklamada, bu düşünceye kendilerini ait hissedenlerin sayısının arttığı kaydedildi.

Kaynak: AA