Akşehir'de Muhtarlar Günü Kutlaması

Konya’nın Akşehir ilçesinde, 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Akşehir'de Muhtarlar Günü Kutlaması
Muhtarlar günü münasebetiyle ilk tören Anıt Alanı’nda gerçekleştirildi.

Kutlama komitesi adına törene Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüt Yiğit, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mahmut İşcan ile tüm mahalle muhtarları katıldı.

Törende Akşehir’in en yaşlı muhtarı olan Kuşçu Mahallesi Muhtarı Cengiz Dort tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulması sonrasında İstiklal Marşı okundu, saygı duruşunda bulunuldu. Törende bir konuşma yapan Cengiz Dort, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın destekleri ile her yıl 19 Ekim günü bundan böyle Muhtarlar Günü olarak kutlanacak olup, bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakarca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Anıt alanındaki törenin ardından Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya tarafından tüm muhtarlara Akşehir Belediyesi Takkasızlar Konağı bahçesinde bir kahvaltı verildi.

Kahvaltıya İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, 31. İkmal Merkez Komutanı Vekili Binbaşı Hakan Uluçınar, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti Akşehir İlçe Başkanı Abdullah Bahadır Örs, İlçe protokolü, kamu kurum müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Salih Akkaya, muhtarların gününü kutladı. Başkan Akkaya, “Muhtarlar bulunduğu mahallenin ileri gelenleridir. Bütün sorunları ilgililere aktarmak için aracılık eden ve kısa sürede çözülmesini sağlayan özel görevi yürüten kişilerdir. Belediye olarak bizler ve diğer tüm kurumlar sizlerden gelen talepleri değerlendirerek gerekli incelemelerini yapıp gerekli çalışmaları yürütmeye gayret ediyoruz” dedi.

Akşehir Kaymakamı Yalçın Sezgin de, muhtarların köylerinde ve mahallelerinde, devletin temsilcileri aynı zamanda da halkın temsilcileri olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından kahvaltıya katılan protokol muhtarlar hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA