AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'dan AA'ya Ziyaret

Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kazancı'yı ziyaret etti Yılmaz, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaptığı doğru bilgilendirme dolayısıyla AA'ya teşekkür etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyet, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı'yı ziyaret etti.

Yılmaz, ziyarette yaptığı konuşmada, kuruluşundan bugüne kadar yaptığı hizmetler dolayısıyla AA yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür etti.

AA'nın, özellikle 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında, halk ve milli iradenin yanında olarak içeride ve dışarıda yaptığı doğru bilgilendirme ile ayrıca teşekkürü hak ettiğini ifade eden Yılmaz, 'AA kendini sürekli yenileyen bir kurumumuz. Giderek, çok daha güçlü bir uluslararası networke sahip. Değişik dillerde yayın yapan bir kurum.' dedi.

Yılmaz, son dönemde, ajansın görselliği daha fazla ön plana çıkarması, infografikler ile sağlıklı bir şekilde bilgilendirme yapmasının takdire şayan olduğunu belirtti.

Dünyada mücadelenin sadece sokak, meydan ve çatışma alanlarında gerçekleşmediğini dile getiren Yılmaz, 'Medya ve sosyal medya çok önemli bir mücadele alanı. Bu ortamlarda her ülkenin haber kanallarının çok güçlü işlemesi gerekiyor. Türkiye gibi bölgesinde iddialı olan ülkenin haber ve iletişim husunda çok daha güçlü olma mecburiyeti var. Bu konuda, başkalarına teslim edemeyiz bu görevi. Milli kurumlarımızın bu konuda görev üslenmesi son derece önemli.' diye konuştu.

Uluslararası güç odaklarının, bazı algı operasyonları ile Türkiye'de olanları ve ülke gerçeğini olduğundan farklı aksettirip Türkiye'ye zarar vermek istediğini anlatan Yılmaz, bu odaklar karşısında AA'nın önemli ve olumlu bir işlevi yerine getirdiğini vurguladı.

Yılmaz, AK Parti Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı olarak, 15 Temmuz darbe girişiminde medyanın duruşunu takdirle karşıladıklarını, tüm medya kuruluşlarına bu çerçevede teşekkür ziyaretinde bulunacaklarını bildirdi.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ajansın faaliyetlerine ilişkin Yılmaz'a bilgi verdi.

Ajansın 1920'de kurulduğunu ve kuruluş felsefesinin de çok açık olduğunu belirten Kazancı, amaçlarının, Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmanın yanında, olumsuz etkilerden halkı korumak ve ülkenin tezlerini dünyaya aktarmak olduğunu ifade etti.

Kurulduğu günde bu yana AA'nın bu çerçevede yayın yaptığını vurgulayan Kazancı, şunları kaydetti:

'15 Temmuz'da yayınımız kesilmediği için mutluyuz. O gece ben İstanbul'daydım. Genel Yayın Yönetmenimiz buradaydı, yayını yönetti, biz de iletişim halinde olduk. Amacımız, 15 Temmuz'da çok ciddi bir badire atlattığımız, halkımızın duyarlılığı, Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, iktidar partisi, bütün partiler ve medyanın karşı durduğu bu darbe girişimini dünyaya aktarma ve bunun bir badire olduğunun altını çizmekti. İkincisi de 'Hiçbir şey kalmadı, Türkiye hala çok ciddi manada yatırım yapılabilir, kendisine ziyaret gerçekleştirilebilir bir ülkedir, hayat oldukça olağan bir şekilde akışını sürdürüyor' mesajını vermekti. Bu iki vurguyu dengeli olarak gözetmek çok kolay değil. Dolayısıyla başlangıçta Türkiye'ye reva görülen muamelenin şiddetini göstermek için AA yayınını biraz aşmış olabilir. O çerçevede bunun idari bir durum olduğunu, tarafımızdan tercih edildiğini belirtmek isterim.'

Kazancı, çok eski bir kurumun yeni bir genel müdürü olarak çalıştığını, ilk defa bir siyasi partinin, tanıtım ve medya heyeti ile AA'yı ziyaret ettiğini, bundan dolayı son derece memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Yılmaz'ın heyetinde, AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcıları Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Antalya Milletvekili Atay Uslu ile Ayşe Mehtap Ekinci ve Fatma Salman yer aldı.

Ziyarette, AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Şaban Kızıldağ, Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Metin Mutanoğlu, Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Hasan Öymez, Kurumsal İletişim Direktörü Esra Kireçci de bulundu.
Kaynak: AA