AA'dan Lübnan'da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi

AA'nın '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi' başlıklı sergisi, Lübnan'ın Sayda şehrinde açıldı.

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, Lübnan'ın Sayda şehrinde açıldı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği himayesinde AA, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) işbirliğiyle Sayda'daki Sokullu Mehmed Paşa'nın yaptırdığı Han el-Franci'de düzenlenen '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'nin Demokrasi Zaferi' başlıklı sergi, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinde görevli diplomatlar, Anadolu Ajansı Ortadoğu Haberleri Editörü Ömer Bulut Yüzgüleç, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Cengiz Eroğlu, Lübnan-Türk Dostluk Derneği Başkanı Muhammed Ali Cevheri'nin de hazır bulunduğu serginin açılışına Lübnan'daki yerel medya kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, siyasiler ve din adamlarının yanı sıra Lübnanlılar ve Sayda'da yaşayan Türkler yoğun ilgi gösterdi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes, serginin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türkiye'nin karanlık bir geceye uyandığını ve asker kılığına giren bazı hainlerin darbe girişimine teşebbüs ettiğini söyledi.

Mazlum sivilleri acımasızca katledenlerin karşısına Türk halkının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ve hükümetin basiretiyle birlik ve beraberlik içinde çıktığını belirten Erciyes, Türk halkının demokrasisine, istiklalile ve istikbaline sahip çıktığını ifade etti.

Sergide yer alan fotoğrafların da darbe girişimi gecesi yaşanan olaylardan bazı kareleri gösterdiğini vurgulayan Erciyes, Lübnan halkına Türkiye'ye gösterdiği sevgi ve dayanışmadan dolayı teşekkür etti.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Cengiz Eroğlu, 15 Temmuz gecesi meydana gelen olayların Arap dünyasında iyi bilinmediğini belirterek, 'Biz de elimizden geldiği kadar Lübnan'da bunu tanıtmaya çalışıyoruz.' dedi.

Serginin Sayda'dan sonra da Trablus ve Akkar'da devam edeceğini ifade eden Eroğlu, darbenin gerçek yüzünü Lübnan halkına özellikle fotoğraflarla anlatmak istediklerini söyledi.

Yarın da devam edecek sergide, AA foto muhabirlerinin darbe gecesi çektiği fotoğrafların yanı sıra AA'nın darbe kitabı da ziyaretçilere dağıtılıyor.
Kaynak: AA