19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlanıyor

“19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla Eskişehirli muhtarlardan oluşan kutlama heyeti, Vali Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlanıyor
Köy veya mahalle yerleşim yerinde, devletin her noktadaki kurumsal temsilcisi olan muhtarların gününü kutlayan Vali Çelik, nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Milleti ve devleti temsil gibi önemli bir görev yürüten muhtarların zor şartlarda da olsa görevlerini yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Vali Çelik, muhtarların bu zorlu görevi büyük bir özveriyle yerine getirdiğini bildirdi.

“Vatandaşlarımızın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde muhtarlarımız bir köprü vazifesi görmektedir” diyen Vali Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara büyük önem verdiği bildirdi. Muhtarlık müessesesini demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olarak değerlendiren Vali Çelik, “Muhtarlarımız, mahallede vatandaşlarımızın eli, kulağı, gözü; devletimizi temsil eden sıcak yüzüdür. Mahalle insanına en yakın olan muhtarlar, kanunların gerektirdiği hükümlerin uygulanabilirliğini yerine getirmektedir. Vatandaşlarımıza hizmet etme yolunda olan muhtarlarımıza bizde Valilik olarak her zaman yardımcı olacağız” diye konuştu.

Kutlama heyeti adına konuşan Eskişehir Muhtarlar Derneği Başkanı İrfan İbiş, 19 Ekim 1829 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul nüfus sayımı vesilesiyle muhtarlık kurumunun faaliyete geçtiğini hatırlattı. Geçen yıl yayımlanan 19 Ekim 2015 tarihli ve 29507 sayılı genelge doğrultusunda, 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak ilan edildiğini belirten Başkan İbiş, kendilerine bu hakkı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin sonunda meslekte 40. yılını dolduran Akcami Mahallesi Muhtarı Kemal Mandal’a ve 32. yılını tamamlayan Ali Al’a Vali Çelik tarafından teşekkür plaketi verildi.

Eskişehir’e yaptıkları hizmetlerden dolayı her iki muhtara da teşekkür eden Vali Çelik, tüm muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak: İHA