Yenimahalle'nin 2017 Bütçesi Meclisten Geçti

Yenimahalle Belediyesi’nin 2017 yılı mali bütçesi, ekim ayı Meclis Toplantısında görüşüldü. Oy çokluğuyla meclisten geçen Yenimahalle’nin bütçesi 410 milyon 500 bin Türk Lirası olarak belirlendi.

Yenimahalle'nin 2017 Bütçesi Meclisten Geçti
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın başkanlığında toplanan belediye meclisinde mali bütçe inceleme raporları, maddeler halinde okunarak oylamaya sunuldu. Disiplinli çalışma ve kaynakların doğru kullanılması sonucu bütçenin gerçekleşme oranını bugüne kadar yüzde 90’ın altına düşürmeyen Yenimahalle Belediyesi’nin, yeni dönem bütçesi de oylamanın ardından oy çokluğu ile kabul gördü.

127 milyondan 410 milyona

Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından kürsüye çıkan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin her zaman ilklerin belediyesi olduğunu ve örnek alındığını hatırlatarak, "Siyaset halka hizmet için yapılır. Ben bu belediyeyi 2008 yılında 127 milyon lira bütçe ile devraldım üstelik Çayyolu da dahildi. En büyük gelir kaynağımız Çayyolu’nun Yenimahalle’den ayrılması bizim bütçe gelirlerimizin üçte birini düşürdü. Buna rağmen 127 milyondan devraldığımız bütçeyi geçen sene 376 milyon liraya, bu yıl 410 milyon liraya çıkardık. Çayyolu olsaydı bu rakam çok daha fazla olurdu. Göreve geldiğimiz gün belediyemizden bin 400 kişi ekmek yiyordu. Şu anda 3 bin 250 kişiye istihdam sağlıyoruz. Yerel yönetimlerin bir görevi de istihdam sağlamaktır. Yaptığımız her hizmet binasında yeni istihdam ortaya çıkıyor" dedi.

"Yenimahalle kuruluşundan bu yana tarihinin en büyük yatırımlarını kazandı" diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yaşar, yapılacak yeni çalışmalar hakkında da meclis üyelerine bilgi vererek 2017 mali yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi.

Bütçe yemeğinde buluştular

Meclis toplantısının ardından Başkan Yaşar Ankara Konağı’nda yemek verdi. Yemeğe; CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe ve yönetimi, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, BAGİAD Başkanı Bahri Küpeli, CHP Grup Başkan Vekili Kayhan Yüreğir, AK Parti Grup Başkanı Mehmet Gürer, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

Kaynak: İHA