Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi İtfaiye ekipleri, Beno-plast ve Plastiko fabrikalarında yangın söndürme tatbikatı yaptı.

Plastiko fabrikasında gerçekleştirilen tatbikatta Yalova Belediye Başkan yardımcısı Halit Güleç ve İtfaiye Müdürü Murat Sevinç katıldı.

Beno-Plast'ın daha önce Yalov'nın Taşköprü beldesi Kılıç Köyü mevkinde Plastiko fabrikasında gerçekleşen yangında, depodaki plastik kalıp malzemelerinin yanıcı özellikte olması alevlerin kısa sürede tüm depoya yayılmasına sebep olmuştu.

Bu tür yangınların bir daha yaşanmaması adına, Yalova Belediyesi İtfaiye ekibi neler yapılması gerektiği hakkında eğitim vererek yangın tatbikatı düzenledi.

Yapılan tatbikatta yanması ve yayılması kolay olan plastiğin en kısa sürede söndürülmesi için özel köpükle müdahale edileceği gösterildi. Tatbikat, başarılı bir şekilde tamamlandı.

Güleç, burada yaptığı açıklamada, 'Tatbikat ve eğitimi afet, yangın ve kazaların önünü alarak fabrika da çalışan arkadaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için gerçekleştirdik. Yaşanabilecek üzücü olaylara karşı tedbir almak ve meydana gelebilecek kayıpları en aza indirmek için yapılan başarılı tatbikat için Yalova Belediyesi itfaiye ekiplerine teşekkür ediyorum. ' ifadesini kullandı.

-Mustafa Kemal Paşa Sosyal Tesi̇si̇ açıldı

Yalova Belediyesince '13 Mahalle 77 Proje' programı kapsamında Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Sosyal Tesis ile Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği açılışı gerçekleştirildi.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman açılışta yaptığı konuşmada, deprem bölgesinde yaşadıklarını hatırlattı.

Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'ne 3 kat imar verildiğini belirten Salman, şunları kaydetti:

'Hep benim vicdanımı sızlatan da bu mahalle ile ilgili bir noksan vardı. Alt mahallelerde dört kat imar verilirken Mustafa Kemal paşa Mahallesinde sadece 2,5 kat imar veriliyordu. Burada İnsanların evlerini yıkıp yeniden yapma şansı yoktu ve müteahhitlerin de 2,5 kata girme şansları yoktu, Mustafa Kemal Paşa sakinlerine söz verdim, sözümü tuttuğum gibi belediye meclisinden de geçtiğimiz ay gerekli revizyon imar planı da yapıldı. Bundan sonra Mustafa Kemal Paşa mahallesin de 3 kat daire yapılabilecek. Bundan sonra mahallenin dokusu değişiyor buradaki insanlarda yeni binalarda oturmaya layık. Mahallemizde sağlık merkezi de artık mevcut Yalova’da tüm mahalleleri yenilemeye devam ettiğimiz gibi Mustafa Kemal Paşa mahallesini de yenilemeye devam edeceğiz.'

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman''a Yalova'ya başarılı işler yaptığı ve değer kattığı için teşekkür etti

Açılışa, Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ,Yalova Milletvekili Fikri Demirel, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Aydın dere Belediye Başkanı Nuri Demir, başkan yardımcıları, il genel meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle muhtarları katıldı.

Kaynak: AA