Velilerden Tam Gün Tepkisi

Kaynarca İlkokulu’nda okuyan öğrencilerin velileri Malatya Valiliği önünde toplanarak eğitimin tam güne çıkarılması ile sorunlar yaşanacağını söylediler.

Velilerden Tam Gün Tepkisi
Kaynarca İlk ve Orta Okulunda eğitim gören öğrencilerin velileri toplanarak Malatya Valiliği önüne geldi. Vali Mustafa Toprak ile görüşmek isteyen veliler, Vali Toprak’ın binada olmaması nedeniyle girişte kısa bir açıklama yaptı. Veliler tam gün eğitime geçilecek olması ile okul binalarının eksik kalacağını ve bu durumun da öğrencileri olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Birinci sınıfa giden öğrenci ile 8’inci sınıfa giden öğrencinin aynı sınıfta derse girmek zorunda kalacağını ileri süren veliler, okulunda yetersiz olması nedeniyle bu soruna çözüm bulunmasını istedi. Kaynarca Mahallesi Muhtarı Hacı Korkmaz da Valilik önünde yaptığı konuşmada, mahallelerindeki okul sorunu nedeniyle defalarca yetkililere dilekçe verdiklerini belirterek, “Şuanda Mahallemizde imar var. Milli Eğitim Müdürlüğü gelsin yeni bir okul binası yapsın. Ama şimdi 8 yaşındaki çocukla 15 yaşındaki çocuk aynı sınıfta nasıl olacak” diyerek tepki gösterdi.

Valilik önünde toplanan veliler daha sonra Vali Toprak’ın olmaması nedeniyle ilgili Vali Yardımcısı ile görüştü.
Kaynak: İHA