Vali Çakacak, Muhtarları Kabul Etti

İçel Valisi Özdemir Çakacak, bu yıl ikincisi kutlanacak olan ’19 Ekim Muhtarlar Günü’ münasebetiyle İçelli muhtarları kabul etti.

Vali Çakacak, Muhtarları Kabul Etti
Sahil Valilik Makamında gerçekleşen kabule İçelli Muhtarları temsilen Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü, İçel Tüm İçel Muhtarlar Derneği Başkanı Şeref Bolat ve Genel Sekreteri Ahmet Kemik’in yanı sıra 15 mahalle muhtarı katıldı.

Muhtarları devletin ilk kapısı olarak nitelendiren Vali Çakacak, Türkiye’de yaklaşık 190 yıllık köklü geçmişe sahip muhtarlık müessesesine ve seçilmiş oldukları mahallelerin temsilcileri olan muhtarlara verdiği önemi bir kez daha vurguladı. Çakacak, bu yıl ikincisi kutlanacak olan Muhtarlar Günü’nün tüm muhtarlara hayırlı olmasını diledi. Devletin en üst katında alınan karar ile muhtarlara verilen değerin ve önemin bütün kamuoyu ile paylaşılması ve bunun bir gün olarak kutlanmasının muhtarlara verilen değer açısından son derece önemli olduğunu ifade eden- Çakacak, Cumhurbaşkanının himayelerinde, Başbakanın ve bakanların düzenli olarak muhtarlarla buluştuğunu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın da sık sık İçel’e gelerek ilçe ilçe bütün muhtarlarla, bölge müdürleri, il ve ilçe müdürlerinin de dahil olduğu geniş katılımlı toplantılar düzenlendiğini, bu toplantılarda muhtarların kendi mahalleleri ile ilgili sorunlarını, istek ve taleplerini ilk ağızdan iletme fırsatı bulduklarını kaydetti.

Muhtarların istek ve taleplerinin şahsi değil, temsil ettikleri mahallenin insanlarının istek ve talepleri olduğuna dikkat çeken Çakacak, bu nedenle muhtarların ilettiği her türlü talebin kendileri için en ön sırada yer aldığını, aktarılan sorunların çözümünü ve taleplerin karşılanması aşamalarını birebir takip ettiğini vurguladı.

İçel’i bulunduğu yerden daha ileriye götürme noktasında Kalkınma Bakanı önderliğinde yerel yönetimler, bütün kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla hep birlikte çalıştıklarını dile getiren Çakacak, muhtarların merkezi yönetim, yerel yönetimler ve mahalle arasında bir köprü görevi gördüğünü, bu nedenle de mahallelerdeki sorunların birinci elden çözüm mercilerine iletilmesi ve bunların takibi konusunda muhtarlara ve tüm vatandaşlara kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.

Vali Çakacak’ın İçel’de göreve başladığından bu yana muhtarlara çok büyük önem verdiğini ve her konuda destekçileri olduğunu belirten Tüm İçel Muhtarlar Derneği Başkanı Bolat ise Çakacak’a muhtarlara göstermiş olduğu yakın ilgiden ve verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. Son dönemlerde, yıllardır görmedikleri değeri gördüklerini ifade eden Bolat, Vali Çakacak’ın İçelli muhtarların ihtiyaç duyduğu her anda yanlarında olduğunu, sıkıntılarının çözümü için büyük çaba gösterdiğini, Cumhurbaşkanı ve Hükümetin muhtarlara hediye ettiği bu günü benimseyerek her yıl büyük bir onurla ‘Muhtarlar Günü’ olarak kutlayacaklarını belirtti.

Kaynak: İHA