'Teknolojiyi Tüketen Değil Üreten Çocuklar Yetişiyor'

Süleymanpaşa Belediyesi'nin 'Bilimin En Eğlenceli Hali' sloganıyla başlattığı ve çocukların teknoloji kullanmaktan önce nasıl üretildiğini öğrenmesini amaçladığı kod yazma, robot atölyesi ve 3D yazıcı atölyesi eğitimleri başladı.

Süleymanpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Süleymanpaşa Belediyesi Ahmet Erensoy Gençlik Merkezinde başlayan eğitimlerin ilk dönem kayıtlarına yaklaşık 100 öğrencinin başvurduğu belirtildi.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, kod yazma, robot atölyesi ve 3D yazıcı atölyesi olmak üzere üç ayrı kulvarda eğitim alan çocukların aldığı eğitimlere katılıp çalışmaları yerinde inceledi.

Yaşadığımız dünyada teknoloji bizi esir almaya başladığını, bu esaretten kurtulmak ve teknolojiyi insanın yönetmesi adına çocuklara böyle bir eğitim projesinin tasarladıklarını ifade eden Eşkinat, şunları kaydetti:

'Şu anda 3 aşama belirledik. Bir tanesi kod atölyesi. Kod atölyesi ile çocuklar algoritmik düşünceyi nasıl geliştirebileceklerini öğreniyorlar. Problem üreten değil, problem çözen bireyler olmaya çalışıyorlar. Bir diğer eğitimimiz 3D yazıcı atölyesi. Çocukların bilgisayarda tasarladıkları projeleri 3D yazıcı ile gerçeğe dönüştürerek yaratmayı öğreniyorlar. Bir diğer eğitim ise robot atölyesi. Robot atölyesinde de çocuklarımız robotları kendileri birleştirip belli sensörler ile nasıl uzaktan yönetebileceklerini öğreniyorlar.'

Eşkinat, çocukların geleceğin bilim adamları olması için çaba harcadıklarını belirterek, şöyle devaem etti: 'Projemizi özetlemek gerekirse çocuklar robot olmaktan çıkıp robotu yönetiyor ve hiçbir zaman da robotlaşmıyorlar. Türkiye’nin dünyada hak ettiğini yerini alabilmesi için teknolojide devrim yapması gerekiyor. Bu devrim bu çocuklardan başlayacak. Biz teknolojiyi ne kadar öğrenmeye çalışsak da yapımız itibari ile onlar kadar başarılı olma şansımız bulunmuyor. Ancak biz ilkokul ve okul öncesi çocuklarımıza böyle bir eğitim verir bunu yaygınlaştırırsak hem ülke demokrasisine hem de daha çağdaş bir ülkede yaşamaya katkıda bulunmuş olacağız.'
Kaynak: AA