'Suyun Yolculuğu' Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, 26 Kasım'da düzenlenecek törenle takdim edilecek.

'Su, Dünyanın Her Karesinde-Suyun Yolculuğu' temalı fotoğraf yarışması sonuçları açıklandı.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu'nun (FIAP) onayıyla yapılan Wilo 5. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'na, 12 ülkeden 400'e yakın fotoğrafçı, bin 400'e yakın eserle katıldı.

Seçici Kurulu'nda fotoğraf sanatçıları Aclan Uraz, Cemil Ağacıkoğlu, İzzet Keribar, İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Tanju Akleman ile Wilo Türkiye Pazarlama Müdürü Melis Öner'in yer aldığı yarışmada, İçel'den katılan Hasan Hulki Muradi birinci seçilerek 'FIAP Altın Madalya' ve bin dolar para ödülü kazandı.

Yarışmada ikinci seçilen Hindistan'dan katılan fotoğrafçı Suman Bhattacharyya, 'FIAP Gümüş Madalya' ve 750 dolar ödül ile 'FIAP En İyi Fotoğrafçı Ödülü'ne de layık görüldü. Yarışmanın üçüncüsü ise yine Hindistan'dan katılan Abhijit Banerjee oldu. Banerjee, 'FIAP Bronz Madalya' ve 500 dolar ödüle değer bulundu.

Mansiyon ödüllerine ise Büyük Britanya'dan John White, İran'dan Seyed Mohammad Sadegh Hosseini, Türkiye'den Mustafa Erbaş, Leyla Emektar, Vietnam'dan Le Chau Dao, Endonezya'dan Kristianto Gunawan Tedjapawitra layık görüldü.

Yarışmada dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, 26 Kasım'da İFSAK'ın Beyoğlu Ayhan Işık Sokak'ta bulunan sergi salonunda yapılacak törende takdim edilecek.

Kaynak: AA